Brașov: Pregătiri pentru „Răvășitul oilor în Bran”

Last Updated on septembrie 8, 2017 Ca în fiecare an, în ultimul weekend din septembrie, sunteți invitați la „Răvășitul oilor în Bran”. Un eveniment care se respectă de 2,000 de ani!

Pe Facebook,Paula Paron a scris: Primaria si Consiliul Local Bran impreuna cu Asociatia crescatorilor de animale din zona Bran si cu sprijinul Castelului Bran si al A.N.T.R.E.C. Brasov, va invita la cea de-a XII-a editie a Festivalului Branzei si Pastramei 2017 – eveniment organizat in cadrul sarbatorii traditionale ” Ravasitul Oilor”, ajuns la cea de-a 49-a editie, in zilele de 30 septembrie- 1 octombrie 2017 la poalele Castelului Bran , pe platoul “Inima Reginei”.

Brașov: Pregătiri pentru „Răvășitul oilor în Bran” 1

“Ravasitul oilor ” este o mare sarbatoare a branenilor prin care se aduce recunoastere uneia dintre cele mai importante activitati a localnicilor si in special respectul si pretuirea muncii acestora pentru stramoseasca traditie de crestere a animalelor.

Prin aceasta organizare festiva si simbolica se marcheaza sfarsitul fiecarui an pastoral, in perioada in care turmele de oi coboara din munti si sunt impartite proprietarilor , impreuna cu produsele obtinute de-a lungul verii. Este prilejul cu care ciobanii isi reintalnesc familia si satenii si un moment in care cu mandrie se intrec in calitatea produselor obtinute si in frumusetea animalelor. Pentru aceasta se va juca, se va canta si mai ales se va manca pe saturate, preparate specifice obtinute din gospodariile zonei Bran, pastrama de oaie, bulz, branzeturi de tot felul, stropite cu must din belsug.

– Expozitie cu degustare de branzeturi si pastrama;
– Expozitie de animale : ovine, cabaline, bovine, urmand a fi premiate cele mai frumoase exemplare.

Brașov: Pregătiri pentru „Răvășitul oilor în Bran” 2 Brașov: Pregătiri pentru „Răvășitul oilor în Bran” 3 Brașov: Pregătiri pentru „Răvășitul oilor în Bran” 4

De la eveniment nu vor lipsi mesterii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate : tesaturi, blanuri si ceramica.

Previous Story

Ar fi bine și pentru Aeroportul Brașov? Premierul României cedează Băncii Mondiale construcția autostrăzii Brașov -Comarnic

Next Story

(Foto) „In Brasov in ultimii ani am fost doar in trecere … Nu stiu cine administrează Brașovul, dar făcand o comparație cu Constanța, care ne considerăm mare oras turistic, ne dă cu minus. Ce lucruri bune am vazut aici”