Brașov: Începe Târgul ”Natură si Tradiții”, primul târg destinat ariilor protejate și comunităților locale învecinate.

Last Updated on septembrie 1, 2017 ProPark Fundația pentru Arii Protejate, împreună cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă, cu sprijinul Primăriei Brașov, organizează, în perioada 2-3 Septembrie 2017, Târgul ”Natură si Tradiții”, primul târg destinat ariilor protejate și comunităților locale învecinate.

Evenimentul va avea loc în Piața Sfântul Ioan (fosta parcare din spatele Hotelului Aro) și va reuni un număr de 7 arii protejate precum și producătorii și meșteșugarii locali.

Brașov: Începe Târgul ”Natură si Tradiții”, primul târg destinat ariilor protejate și comunităților locale învecinate. 1

Târgul își propune promovarea celor 7 arii protejate împreuna cu artizanii și producătorii locali, vizitatorii având posibilitatea de a face o “călătorie imaginară” în aceste zone deosebite.

Zona evenimentului va găzdui 7 arii protejate: Sit Natura 2000 Muntele Tâmpa și aria protejată Stejărișul Mare, Parcul Natural Comana, Parcul Natural Vânători Neamt, Situl Natura 2000 Soveja, Situl Natura 2000 Zarandul de Est, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hategului. Publicul va putea interactiona și va putea descoperi informatii despre cele 7 arii protejate, atat din punct de vedere al atracțiilor naturale dar și din perspectiva unor destinatii turistice valoroase. În plus, producătorii și artizanii locali vor comercializa produse naturale si obiecte realizate manual, iar copiii și tinerii interesați vor putea participa la atelierele de educație ecologică și de meșteșuguri.

Evenimentul va mai avea și alte momente interesante printre care menționăm o tombola cu premii organizată în urma unui joc tip căutare de comori, fotografii gratuite cu mesaje amuzante precum și întâlnirea cu o replică inedită a unui dinozaur din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

Târgul ”Natură si Tradiții” face parte din proiectul „Natură şi Tradiţii în Sprijinul Dezvoltării Durabile„ implementat în perioada aprilie 2016 – septembrie 2017 de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate împreună cu Federaţia Coaliţia Natura 2000 și co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Previous Story

Brașov: Concert Andra la Festivalul Cavalerilor Teutoni. Vezi programul:

Next Story

Brașov: Mergi? Festivalul Zupului, la Râşnov!