Brașov: Au început cursurile și la Școala Profesională Germană Kronstadt. „In anul scolar 2017-2018, SPGK are peste 800 de elevi care se vor pregati pentru o meserie de viitor”

Last Updated on septembrie 12, 2017 Au început cursurile și la Școala Profesională Germană Kronstadt – Învățământ profesional tehnic de stat inițiat de Clubul Economic German (DWK).

Pe Facebook, Școala Profesională Germană Kronstadt a scris: „A inceput scoala! Brașov: Au început cursurile și la Școala Profesională Germană Kronstadt. „In anul scolar 2017-2018, SPGK are peste 800 de elevi care se vor pregati pentru o meserie de viitor” 1🤗
Prima zi de scoala a inceput cu multe zambete dar si emotii pentru elevii SPGK. Festivitatea de deschidere a anului scolar s-a desfasurat in prezenta parintilor, cadrelor didactice, conducerii si reprezentantilor companiilor partenere si a autoritatilor care sustin proiectul SPGK.

Brașov: Au început cursurile și la Școala Profesională Germană Kronstadt. „In anul scolar 2017-2018, SPGK are peste 800 de elevi care se vor pregati pentru o meserie de viitor” 2

In anul scolar 2017-2018, SPGK are peste 800 de elevi care se vor pregati pentru o meserie de viitor.
Va dorim succes si cat mai multe realizari in noul an scolar!”

Reprezentanţii Municipalităţii au fost alături de elevii braşoveni, inclusiv de cei 2300 de boboci, în prima lor zi de şcoală.

Primarul George Scripcaru, cei doi viceprimari şi consilierii locali au participat luni la ceremoniile de deschidere a noului an şcolar din Braşov.
Prima şcoală care şi-a deschis porţile a fost Liceul Andrei Mureşeanu, unde mitropolitul Laurenţiu Streza, primarul George Scripcaru şi secretarul de stat Ariana Bucur le-au urat elevilor succes în noul an şcolar.

Brașov: Au început cursurile și la Școala Profesională Germană Kronstadt. „In anul scolar 2017-2018, SPGK are peste 800 de elevi care se vor pregati pentru o meserie de viitor” 3

Primăria Brașov a acordat și în acest an ,,Primul Ghiozdan” ,  un program derulat de către municipalitate începând cu anul 2010 şi, la fiecare început de an, cei din clasa întâi au primit câte un ghiozdan cu rechizite.

Ghiozdanul conţine: două caiete tip I, două caiete tip II, şase caiete matematică, două blocuri de desen A4, un caiet cu foaie velină, un caiet biologie, 10 creioane HB, un stilou cu 24 de rezerve, un pix xu cerneală, o cutie de creioane colorate, două radiere, o riglă, un penar, acuarele cu pensulă, o ascuţitoare, 1 set beţişoare, un set hârtie glasată, un set carton colorat, 7 bucăţi copertă caiet A5.

Începând din 2015, şi micuţii din clasa pregătitoare beneficiază de acest program, astfel că elevii „clasei 0” au găsit pe bănci, astăzi, primul ghiozdan, care conţine: două caiete dictando, 4 caiete de matematică, un caiet cu foaie velină, un caiet biologie, două blocuri de desen A4, 10 creioane HB, un set de creioane colorate, un penar, o gumă, o ascuţitoare, un set acuarele cu pensulă, o planşetă, o cutie plastilină, două tuburi de lipici, un set hârtie glasată, un set carton colorat, 5 bucăţi copertă caiet A5.

Valoarea totală pentru proiectul primul ghiozdan este de 219.397, 92 lei cu TVA, pentru 2300 elevi din clasa 0 şi 2550 de elevi de clasa I.

Previous Story

RESPECT! „Un foarte bun prieten și-a lăsat toată viața lui de la București, prieteni, confort și planuri, și a devenit învățător pentru elevii dintr-o localitate fără viitor de pe lângă Brașov. Cred că astfel de gesturi duc România înainte …”

Next Story

Toni Delaco: „Le spuneam prietenilor care ma vizitau la Brasov ca aici taximetristii sunt draguti si nu te fura, chelnerii sunt politicosi si nu te fura, militienii sunt cinstiti si nu te fura. Dar …”