Aeroportul Brașov. „Cumnata mea ajunsese în Spania și eu eram încă pe Valea Prahovei”. Plusuri și minusuri de la protest

Last Updated on septembrie 26, 2017 Duminică seara, 200 de brașoveni au ieșit cu bagaje în fața Prefecturii pentru a-și arăta nemulțumirea față de lipsa Aeroportului. Unul dintre organizatori a prezentat plusurile și minusurile protestului.

Protestatari, potrivit Digi 24:

  • M-am simțit frustrată în momentul în care am dus-o pe cumnata mea la aeroport, care pleca în Spania, ea își bea cafeaua acasă și eu încă eram pe Valea Prahovei.
  • Am mers zece ani în București și plec de acasă cu cinci ore ca să ajung să mai stau trei ore în București. Și de-aia vrem și noi aici cum are Bucureștiul, Timișoara, Clujul, toate orașele.
  • Cum poți să traversezi Atlanticul în cinci ore și jumătate și să faci tot atâta până la aeroport?

Aeroportul Brașov. „Cumnata mea ajunsese în Spania și eu eram încă pe Valea Prahovei”. Plusuri și minusuri de la protest 1

Pe Facebook, unul dintre organizatorii protestului, Radu Hossu a scris: Despre protestul pentru Aeroportul Brașov (și altele) – sinteză scurtă.

Plusuri:

– Acoperire media. Știrea despre protest a apărut pe majoritatea canalelor naționale, protestul fiind prezentat echilibrat.
– Autoritățile locale și naționale au reacționat, ceea ce înseamnă că scopul a fost atins, i-am făcut atenți la cerința noastră.
– Oamenii din stradă au fost super civilizați, cu bun simț, spirit civic și care știau de ce erau acolo.

– Mulți oameni care au participat și la protestele de la Colectiv și OUG13, ceea ce înseamnă că avem oameni activi civic.
Minusuri:
– Parte din presa locală aservită a încercat să deturneze politic protestul.
– Numărul de participanți, totuși mic, la ce vizibilitate a avut protestul pe facebook și când luăm în seamă subiectul.

Pe viitor:
– Vrem să organizăm o dezbatere publică la care să participe cei cu influență în proiect: Președintele CJ, cineva de la firmele care au făcut studiile pentru aeroport, parlamentari locali, cineva de la ministerul Transportului. Sper să accepte invitația care va veni cel târziu săptămâna viitoare. La dezbatere vor fi invitați toți cetățenii interesați de proiect. Mai multe informații veți găsi pe pagina Vrem Aeroport la Brasov.

Despre mine, că s-a discutat mult în ultimul timp în “presa” locală:
– Da, am făcut politică, da. În PNL vreo 2 ani, am plecat după ce mi s-au băgat bețe în roate tot din cauză că-l supăram pare-se pe Aristotel și ai lui tineri. Am întrat în M10 pentru că era o platformă politică anti-corupție. Asta m-a atras, de aia am intrat acolo. Am plecat când partidul s-a dus spre o dreaptă conservatoare clară, eu fiind progresist.

– Nu am candidat niciodată din partea niciunui partid și nici nu mi-am dorit să devin europarlamentar.
– Consider că e important să faci politică într-un partid, pentru că dacă tu – care te consideri corect – nu o faci, o va face cel pe care-l consideri corupt. Politica nu se schimbă de pe margine, ci implicându-te.

– Nu sunt plătit de Soroș (cum a scris un “jurnalist” local) cu toate că nu m-ar deranja. Soroș fiind foarte fain cu platforma lui de Open Society.
– Îmi doresc o mai mare implicare a societății civile în viața politică locală și națională și educație politică. Tocmai de aia voi lansa alături de câțiva prieteni, în viitorul apropiat un ONG care să se ocupe exact de asta: educație politică, implicare și educație civică.

– Voi continua (și nu voi fi singurul) să mă implic pe subiectele pe care le consider relevante.
Să ne vedem cu bine!”

Previous Story

Aeroportul Brașov. Adrian Veștea, explicații despre stadiul lucrărilor. Unde ne aflăm și ce mai este de făcut:

Next Story

Video Brașov: Pământul din Şchei o ia la vale. Un zid a ăzut peste o casă!