NOU! Hyperion. De la Brașov la București cu doar 30 de lei și în doar două ore și jumătate

Last Updated on septembrie 21, 2017 Veste bună pentru cei care nu mai vor să stea blocați în trafic la Comarnic, Azuga sau Bușteni. Compania Softrans din Craiova a anunțat introducerea unei a noi garnituri Hyperion care va lega de această dată Craiova de Brașov, via București.
Acesta este al doilea tren pe care compania îl introduce după cel de pe linia Craiova-București-Constanța.

Compania promite că drumul de la Brașov la București va fi parcurs în două ore și jumătate, iar condițile vor fi net superioare celor oferite de CFR. Garnitura Hyperion va pune la dispoziția pasagerilor climatizare, suspensie cu perne de aer, wifi integrat și scaune ergonomice, informează capital.ro.

NOU! Hyperion. De la Brașov la București cu doar 30 de lei și în doar două ore și jumătate 1NOU! Hyperion. De la Brașov la București cu doar 30 de lei și în doar două ore și jumătate 2

Cu un design atractiv, podea joasă, un interior ultramodern şi dotari de nivel european care includ climatizare, suspensie cu perne de aer, wifi integrat şi scaune ergonomice, garnitura Hyperion a devenit cunoscută odată cu intrarea în exploatare pe linia Craiova – Bucureşti – Constanţa, având un preţ mult mai redus decât cel solicitat de CFR Călători. De asemenea, trenul grupului Softronic ajungea de la Bucureşti la Constanţa mult mai repede decât garniturile operatorului naţional de stat.

După succesul repurtat cu primul tren Hyperion, compania a anunţat intrarea în exploatare, începând cu 21 septembrie, a unei a doua garnituri de acest fel. Această a doua garnitură va ajunge de la Craiova la Bucureşti în circa trei ore şi de la Bucureşti la Braşov în doar două ore şi jumătate.

Preţul aferent unei călătorii de la Craiova la Bucureşti este de 40 de lei, iar de la Bucureşti la Braşov de numai 30 de lei. Prin comparaţie, cel mai rapid tren al CFR Călători parcurge distanţa Bucureşti – Braşov ceva mai repede, în două ore şi 20 de minute (IRN 10641), dar călătoria costă 48,6 lei.

NOU! Hyperion. De la Brașov la București cu doar 30 de lei și în doar două ore și jumătate 3 NOU! Hyperion. De la Brașov la București cu doar 30 de lei și în doar două ore și jumătate 4

 

Uzina Softronic din Craiova, singura fabrică producătoare de rame şi locomotive elec­trice din Europa de Est, a investit 4,3 milioane de euro în 2014 pentru a construi primul tren electric de mare viteză (max. 160 km/h) Hyperion, iar această a doua garnitură va fi urmată de o a treia pentru care încă sunt căutate surse de finanţare.

Previous Story

Protest Aeroport Brașov: „As veni si eu duminica cu un troller dupa mine … ca si cum as fi Cleopatra, fata lui Pavel Stratan, dar cum nu ma pot teleporta pana in Brasov, indemn toti prietenii din lista mea de Facebook sa mearga la PROTEST!”

Next Story

Brașov: Rectorul de la „Transilvania”, noul ministru al Educaţie? Vezi ce spune sociologul Marius Pieleanu despre Ioan Vasile Abrudan