Brașov: Rectorul de la „Transilvania”, noul ministru al Educaţie? Vezi ce spune sociologul Marius Pieleanu despre Ioan Vasile Abrudan

Last Updated on septembrie 21, 2017 Prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania, ar putea fi noul ministru al Educației, în opinia sociologului Marius Pieleanu. Acesta a fost propus după ce în presă a apărut informația că actualul ministru, Liviu Pop, ar putea fi demis, pe motiv că strică imaginea Guvernului.

Numele rectorului Universității Transilvania a apărut pe o listă de posibili înlocuitori alături de cel al lui Sorin Cîmpeanu, Ecaterinei Andronescu și al lui Mihnea Costoiu.

Brașov: Rectorul de la „Transilvania”, noul ministru al Educaţie? Vezi ce spune sociologul Marius Pieleanu despre Ioan Vasile Abrudan 1

„În mod evident, ministrul Educaţiei trebuie să fie profesor universitar, pentru că el trebuie să aibă în primul rând recunoaşterea comunităţii cadrelor didactice din România. Dacă se poate, trebuie să fie chiar rector de universitate importantă. De pildă, poate fi profesorul Ioan Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, care este foarte performant”, a afirmat sociologul, citat de bzb.ro.

Totodată, acesta a mai spus că Sorin Cîmpeanu ar fi „cel mai bun ministru pe zona asta pe care România l-ar putea avea la ora aceasta din partea PSD-ului”, Ecaterina Andronescu ar putea fi „varianta care în permanenţă poate fi activată”, iar ao altă variantă este Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii.

Până acum, Liviu Pop a reuşit să iasă în evidenţă mai ales prin bâlbe şi greşelile gramaticale frecvente, decât pentru modul în care a rezolvat situaţia manualelor, a şcolilor fără autorizaţii şi a altor probleme cu care se confruntă sistemul de învăţământ.

Previous Story

NOU! Hyperion. De la Brașov la București cu doar 30 de lei și în doar două ore și jumătate

Next Story

Brașov: Un local oferă un ceai gratuit părinților care-și duc copiii la școală cu bicilceta sau cu autobuzul. Tații au o bere, joia