„Bravo, Brașov! Ești frumos, ai mâncare gustoasă, și foarte curând și un serial despre tine”

Last Updated on septembrie 22, 2017 Gastro Art, Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei, anunță că pregătește un serial despre istoria culinară din Brașov.

Pe Facebook, Cosmin Dragomir, jurnalist la Gastro Art, a scris: Bravo, Brașov! Ești frumos, ai mâncare gustoasă, și foarte curând și un serial despre tine – istorie culinară și a ospitalității – pe gastroart.ro Asta pentru că un fiu al urbei s-a autosesizat și începând de astăzi colaborăm. Când pasiunea se întâlnește cu mândria locală totul este frumos.

„Bravo, Brașov! Ești frumos, ai mâncare gustoasă, și foarte curând și un serial despre tine” 1

Cuârnd, primul episod pe gastroart.ro: Pivnițe și cuhnii bârsene: Avionul lui Aurel Vlaicu și “Călăuzul străinului prin Braşov”

Gastroart este o bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism)

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului culinar Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil.
Studiul istoriei gastronomiei românești s-a făcut aproape numai la nivel de inițiative individuale și se datorează pasiunii celor care au pornit cercetările în această zonă.

Studiile și cercetările institutelor, muzeelor, ONG-urilor de profil nu au fost niciodată centralizate.
Bibliografia în acest domeniu este sărăcăcioasă iar majoritatea informațiilor se află din bibliografii conexe, indirecte, și cercetare pe teren.

„Bravo, Brașov! Ești frumos, ai mâncare gustoasă, și foarte curând și un serial despre tine” 2

Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

Previous Story

Brașov: O nouă atracție turistică? Un munte de gunoaie este în formare la marginea orașului

Next Story

Spre Brașov: „Trenul plin. Ca în India. Până la Ploiești am mers pe scară. La Ploiești, jumăte din oameni au coborât, dar vagoanele tot pline, nu stiu cum se face. Niciun loc liber. Ma pregatisem mental sa imi traiesc viata. Si vine Nasu’ … ”