Brașov: O nouă atracție turistică? Un munte de gunoaie este în formare la marginea orașului

Last Updated on septembrie 22, 2017 O rampă de gunoi ilegală s-a format lângă drumul care leagă cartierul Noua de centura oraşului. În groapa de gunoi improvizată sunt aruncate  deşeuri din construcţii, dar şi resturi de la morminte.

Garda de Mediu a dat deja câteva amenzi celor care au venit să arunce ilegal gunoaie, iar comisarii împreună cu poliţiştii locali mai stau la pândă pentru a-i prinde pe făptaşi, informează stiri.rttbrasov.ro

Brașov: O nouă atracție turistică? Un munte de gunoaie este în formare la marginea orașului 1

Gunoaiele sunt aruncate pe zeci de metri. Cărămizi, ţigle, moloz, resturi de cutii, WC-uri, tot felul de recipiente şi obiecte din plastic, iar pe deasupra sunt şi pietre funerare, unele aproape întregi, altele sparte.

„Este o situaţie mai delicată. Tocmai am sesizat acest aspect de o lună şi jumătate, împreună cu Poliţia Locală am luat măsuri, s-au aplicat sancţiuni pentru cetăţenii pe care i-am găsit că depozitează deşeuri din construcţii”, a explicat astăzi Mircea Paraschiv, comisarul-şef al Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Braşov.

Situaţia durează de ceva vreme şi s-au dat şi sancţiuni celor prinşi că-şi aduc gunoaiele aici. Sancţiunile nu sunt tocmai mici, amenda pentru persoane fizice este de 5.000 de lei, iar pentru firme este de 15.000 de lei. Până acum au fost amendate doar persoane fizice.

Brașov: O nouă atracție turistică? Un munte de gunoaie este în formare la marginea orașului 2 Brașov: O nouă atracție turistică? Un munte de gunoaie este în formare la marginea orașului 3

Terenul este în proprietate privată şi se află pe teritoriul Braşovului, însă, se pare că împroprietărirea s-a făcut de la Săcele. Oricum ar fi, deocamdată nu s-a dat de proprietar, dar comisarii de la Garda de Mediu stau la pândă să-i prindă pe cei care aruncă aiurea moloz.

Previous Story

Video Brașov: Cursă la mall-ul Coresi, 3 mașini electrice construite de 30 de elevi de la Colegiul Național de Informatică ”Grigore Moisil”

Next Story

„Bravo, Brașov! Ești frumos, ai mâncare gustoasă, și foarte curând și un serial despre tine”