Chiar nu se poate face? Autostrada Comarnic – Braşov, alt eșec! Licitaţia pentru studiul de fezabilitate, ANULATĂ!

Last Updated on august 10, 2017 47 de kilometri, între Comarnic și Brașov, este lungimea autostrăzii care se dovedește imposibil de construit. Exista o licitație pentru revizuirea studiului de fezabilitate dar a fost anulată. Fără această revizuire nu se poate face licitația de execuție propriu zisă. Așa că brașovenii și bucureștenii vor trebui să mai aștepte.

Raportul de anulare a licitaţiei pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Comarnic- Braşov a fost aprobat pe 26 iulie 2017, susţin surse ale Asociaţiei Pro Infrastructură, citate de economica.net.

Chiar nu se poate face? Autostrada Comarnic – Braşov, alt eșec! Licitaţia pentru studiul de fezabilitate, ANULATĂ! 1

Eduard Hanganu, preşedintele Consitrans, firma care a câştigat contractul, spune că încă de anul trecut se ştia de anularea licitaţiei. Potrivit lui, din cauza amânării semnării contractului, nu a mai putut fi menţinută oferta financiară iniţială. “Numai salariile, manopera, au crescut de la 1.000 de lei la 1.400 de lei”, a explicat şeful Consitrans.

De la data semnării contractului de execuție și până la finalizarea lucrărilor va trece mult timp având în vedere că Tunelurile de pe Autostrada Comarnic-Braşov vor fi săpate înîn trei ani, potrivit mediafax.ro.

Viteza de săpare a tunelurilor Magistralei 5 a Metroului bucureştean a fost de 20 de metri pe zi, ceea ce înseamnă că tunelurile mult mai dificile de pe viitoarea Autostradă Sibiu-Piteşti vor fi săpate în doi ani, iar cele de pe Comarnic-Braşov, în aproximativ trei ani, arată calculele Mediafax.

Autostrada Comarnic-Braşov va avea o lungime de 60 km, din care 53,2 km de autostradă propriu-zisă şi aproximativ 7 km de legături (tot în regim de autostradă) spre localităţile pe lîngă care trece, respectiv Sinaia, Buşteni, Predeal şi Rîşnov.

“Lucrările de artă prezente pe această autostradă vor fi 19 viaducte în lungime totală de 2,964 km, 15 poduri în lungime totală de 0,135 km şi aproximativ 20 km de tuneluri, cîte 9,77 km de tunel pe fiecare parte, astfel: 2,9 km la Sinaia, 3,11 km la Buşteni şi 3,7 km la Predeal”, se arată într-un comunicat remis administratorul reţelei de autostrăzi în momentul stabilirii traseului.

Presupunând că va fi atinsă viteza de săpare de 20 de metri pe zi, calculele arată că cei 20 de kilometri de tuneluri de pe Comarnic-Braşov ar putea fi gata în aproximativ trei ani.

Previous Story

Brașov: Primăria va amenaja încă 4,000 de locuri de parcare

Next Story

Brașov: 2,000 de locuri de muncă la Mall-ul AFI, de la Hidro. Vezi cu ce vine special noul Mall: