Brașov: Primăria va amenaja încă 4,000 de locuri de parcare

Last Updated on august 9, 2017 Primăria Brașov și-a făcut iar inventarul la locurile de parcare și a constatat că sunt 55.563 din care 44.306 sunt locuri de parcare rezidenţiale, iar restul de 11.257 sunt locuri de parcare publice. Primăria ia în calcul amenajarea a încă 4,000 de locuri de parcare.

Până la începutul lui noiembrie, ultima șansă pentru a intra în posesia unui loc de parcare de reședință
Municipalitatea a finalizat astăzi procedura de inventariere a locurilor de parcare din municipiu, iar în perioada 18.septembrie-6 noiembrie vor fi organizate noi licitații pentru parcările de reședință, în toate cartierele municipiului, potrivit graficului anunţat la începutul anului.

Brașov: Primăria va amenaja încă 4,000 de locuri de parcare 1

„La finalizarea perioadei de atribuire/reatribuire, toate locurile de parcare în parcările de reședință rămase neocupate vor fi transformate în locuri de parcare publice cu plată, plata urmând a fi făcută prin SMS. Locurile de parcare de reședință ocupate și cele publice cu plată vor fi marcate în mod diferit și semnalizate prin indicator, astfel încât să fie ușor recunoscuite de utilizatori“, a precizat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz.

Potrivit administratorului public al municipiului, în acest moment pe întreg teritoriul municipiului există 55.563 de locuri de parcare, iar dintre acestea, 44.306 sunt locuri de parcare rezidenţiale, iar restul de 11.257 sunt locuri de parcare publice, altele decât cele rezidenţiale. Din totalul de locuri rezidenţiale, 35.324 sunt locuri de parcare de reședință ocupate, la care se adaugă 10.361 locuri de parcare de reședință care figurează ca „libere“.

De asemenea, există 4.132 de propuneri de amenajare de noi locuri de parcare în municipiu, venite de la cetățeni sau în urma verificărilor în teren ale inspectorilor Primăriei, dintre care 1.056 de locuri în Centrul Vechi.

Zonarea pentru parcările publice cu plată este cea aprobată prin hotărârea Consiliului Local Brașov și cuprinde trei zone (Zona 0, care include Centrul Vechi și porțiuni de străzi adiacente, precum și Poiana Brașov, Zona 1 și Zona 2 – cartiere, inclusiv Șchei ).

Potrivit adminsitratorului public, de săptămâna viitoare vor începe lucrările de amenajare a locurilor de parcare suplimentare și va fi îmbunătățită semnalizarea celor rezidențiale deja amenajate.

Eventualii vizitatori vor plăti parcare pentru ocuparea locurilor de parcare cu taxă.
„Cu siguranță, există și zone foarte aglomerate, în care nu ne așteptăm să rămână foarte multe locuri libere, care să fie apoi transformate în locuri publice cu plată. Vom încerca să amenajăm locuri noi dacă este posibil, iar dacă nu este posibil, cu siguranță că într-o rază de 200 sau 300 de metri de locul respectiv se vor găsi locuri libere“, a mai spus Gantz.
În acest moment în zona centrului istoric și Poiana Brașov sunt 2.799 de locuri de parcare publice. Numărul nu include locurile de parcare din parcările Regina Maria și cea din Poiana de Jos.

Previous Story

Brașov: Luado Chocolate mai deschide un magazin. „Daca acum 5 ani si jumatate am inceput cu praline si ciocolata, de mai bine de 2 ani am adaugat si o inghetata la acelasi standard cu primele”

Next Story

Chiar nu se poate face? Autostrada Comarnic – Braşov, alt eșec! Licitaţia pentru studiul de fezabilitate, ANULATĂ!