Brașov: „Bună idee”! Incinerator de deşeuri pentru 3 județe! … doar suntem oraș turistic

Last Updated on iulie 13, 2017 Ministerul Mediului a prevăzut în Planul Național de Gestionare a Deșeurilor construirea unui incinerator de deșeuri la Brașov. Pentru că tot suntem o zonă turistică.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, citat de mytex.ro: „Proiectul se află în dezbatere publică la Ministerul Mediului. Fiecare reprezentant judeţean a venit cu argumente sale pro şi contra. Suntem pe punctul de a finaliza caietul de sarcini pentru a scoate la licitaţie publică internaţională sistemul de management integrat”.

Brașov: „Bună idee”! Incinerator de deşeuri pentru 3 județe! ... doar suntem oraș turistic 1

Sursa citată a menţionat că la planul național de management al deșeurilor se ia în calcul şi amplasarea unui incinerator în judeţul Braşov, care costă peste 90 de milioane de euro, dintre care 15 milioane de euro ar fi cota parte a județului Harghita, 25 de milioane, de la Covasna și de restul să se preocupe Brașovul.

Astfel, Gabor a anunțat că va avea întâlniri cu reprezentanții celorlalte două județe, Covasna şi Harghita, pentru a stabili de comun acord unde va fi amplasat incineratorul, pentru a fi mai aproape și de județele învecinate.

„Deocamdată, vorbim de un master plan care este la nivel de discuţie. Nu este neapărat nevoie să se facă la Braşov. Vom face studii împreună. Mai întâi trebuie să ne facem strategia noastră pe deşeuri, la Braşov, apoi vom discuta şi cu colegii din judeţele vecine. Sunt şi alte metode pentru a atinge acea cotă de 15 la sută ţintă de a reduce CO2, iar până în 2035, undeva la 65%”, a încheiat Gabor.

Previous Story

Brașov: PEDEAPSĂ pentru criminalul fostei profesoare de sport la de Colegiul Remus Răduleț, găsită fără viață pe Transfăgărășan

Next Story

(Foto) Accident Brașov: Din nou la Plăcintăria de lângă Meșotă! „Nu nerespectarea indicatorului ,,stop ” e de vina , ci nesimtirea celor care parcheaza pe trotuar”