Brașov: FELICITĂRI! Elevii Colegiului Naţional “Andrei Şaguna” au adus acasă trei medalii de aur, una de argint, două de bronz şi patru menţiuni de la un concurs NASA!

Last Updated on martie 31, 2017 Rezultate excepționale obținute de elevii Colegiului Naţional “Andrei Şaguna” din Braşov au adus acasă trei medalii de aur, una de argint, două de bronz şi patru menţiuni.

“Este cel mai bun rezultat al României, nu numai al Braşovului. Niciodată România nu a avut trei premii întâi, toate aceste premii sunt orientate înspre Braşov. (…) Este o mare reuşită pentru noi, atât ca şcoală, cât şi ca centru de performanţă pentru că avem şi echipe formate aici, într-o altă structură, nu neapărat cea şcolară, pentru că este o muncă pe care copiii o fac în afara orelor de curs. E o muncă de cercetare într-un domeniu preuniversitar, unde forma aceasta este mai rar găsită”, a declarat profesorul coordonator Carmen Tănăsescu citată de ziuanews.ro.
stiri brasov saguna nasa

 

Elevii Colegiului Naţional “Andrei Şaguna” din Braşov au câştigat trei premii întâi la un concurs internaţional organizat de NASA, la care au prezentat proiecte de aşezări umane preconizate a se construi în spaţiul cosmic. Acesta este cel mai bun rezultat al României de până acum.

La concursul NASA Ames Space Settlement, la care elevii au prezentat proiecte de aşezări umane preconizate a se construi în spaţiul cosmic, au participat 12 echipe de la colegiul braşovean, zece dintre ele obţinând premii sau menţiuni.

La ediţia din acest an a concursului au participat peste 4.000 de proiecte din întreaga lume, dintre care 1.500 au fost respinse pentru plagiat. Elevii au avut ca temă să proiecteze mici planete artificiale unde pot locui oameni, ei fiind nevoiţi să găsească soluţii viabile pentru sustenabilitatea vieţii, de la date tehnice până la cele de convieţuire şi organizare socială.

Brașov: FELICITĂRI! Elevii Colegiului Naţional "Andrei Şaguna" au adus acasă trei medalii de aur, una de argint, două de bronz şi patru menţiuni de la un concurs NASA! 1

Clasa a VII-a-premiul I-“NewT”:
1.Roland Gurzău
2.Ana Gladcă
3.Alessandra Musca
4.David Nyegro
5.Ioana Rozorea

Clasa a VII-a-premiul I-“Rose”:
1.Ioana Popa
2.Andrei Bărdaş
3.Ana-Maria Bărdaş

Clasa a VII-a-premiul III-“Encheladus”:
1.Alexandru Iova
2.Elvira Munteanu
3.Paul Adrian Gligoraş
4.Maximilian Ticuşan
5.Horia Varga
6.Denis Negoiaş

Clasa a IX-a-premiul I-“Heosphoros”:
1.Alexandra Băitanu
2.Mihai-Alexandru Bîscă
3.Elena Isaia
4.Iulia Kis
5.Alexandru-Matei Rădulescu

Clasa a X-a-premiul II-“Iridescence”:
1.Patricia Antonia Arens
2.Alexandra Ileana Comaniciu

Clasa a XI-a-premiul III-“Auxilium”:
1.Manuel Alexadru Dragomir
2.Anca Niţă
3.Natalia Marginean
4.Ana Lupşor
5.Gabor Alex

Profesor coordonator: Tănăsescu Felicia Carmen

Previous Story

RAT Brașov se extinde la Prejmer! Urmează Sânpetru, Săcele, Codlea, Prejmer, Râșnov, Zărnești? Vezi ce trebuie făcut:

Next Story

Poiana Brașov: 80 de centimetri de zăpadă, ieri, pe pârtii. Se va schia de Paști?