RAT Brașov se extinde la Prejmer! Urmează Sânpetru, Săcele, Codlea, Prejmer, Râșnov, Zărnești? Vezi ce trebuie făcut:

Last Updated on martie 31, 2017 La începutul lunii martie, un consilier local din Sânpetru propunea ca localitatea de unde face parte să se asocieze cu RAT Brașov, să plătească o cotizație, pentru ca autobuzele din municipiu să-și extindă rutele și aici.
Cei din Prejmer au preluat ideea și au făcut o propunere Consiliului Local Brașov care a fost acceptată ieri.
Dacă locuitorii din Săcele, Codlea, Prejmer, Râșnov, Zărnești vor ca autobuzele RAT să circule și la ei trebuie să ia legătura cu primarul și consilierii locali din oraș pentru a pune presiune. Fără plată din partea primăriei lor autobuzele nu vor veni de la Brașov.

Consilierii locali braşoveni au votat ieri, în şedinţa extraordinară de plen, o hotărâre privind oportunitatea intrării Consiliului Local Prejmer ca acţionar la RATBV SA. Acest subiect a stârnit discuţii în plen, consilierul local Arnold Ungar (FDGR) declarându-se împotrivă, informează bzb.ro.

stiri rat brasov sanpetru Săcele, Codlea, Prejmer, Râșnov, Zărnești

De altfel, despre extinderea transportului metropolitan a vorbit şi primarul Braşovului, George Scripcaru, care a declarat că au fost discuţii în acest sens şi cu alte primării.

„Unii dintre primari ar dori ca autobuzele RATBV să meargă în localităţile lor, dar fără a contribui. Intrarea într-o astfel de asociere presupune şi un efort financiar, pentru că unităţile administrativ teritoriale trebuie să plătească nişte contribuţii şi subvenţii. Până acum doar Primăria Prejmer a înţeles acest lucru”, a declarat primarul.

Pe de altă parte, Scripcaru s-a declarat nemulţumit de faptul că la nivel judeţean se aprobă licenţele de transport fără a fi consultată şi municipalitatea.

„Din păcate, nimeni nu se interesează dacă operatorii de transport au unde să îşi parcheze autobuzele. Sunt destule situaţii în care, după ce termină cursele şoferii parchează pe strada Hărmanului sau la Sala Sporturilor, îşi curăţă maşinile şi lasă gunoiul unde apucă. Eu cred că în cazul acordării licenţelor de transport ar trebui luate în calcul şi astfel de aspecte”, a mai spus George Scripcaru.

De altfel, într-un final, hotărârea de la care au plecat toate discuţiile a fost votată de toţi aleşii, inclusiv de Ungar.

Previous Story

Accident Brașov: Pieton lovit pe trecere, intersecția Zorilor cu Carpaților

Next Story

Brașov: FELICITĂRI! Elevii Colegiului Naţional “Andrei Şaguna” au adus acasă trei medalii de aur, una de argint, două de bronz şi patru menţiuni de la un concurs NASA!