Brasov: UPDATE se închid școlile

Last Updated on ianuarie 9, 2017 Update: Elevii din învăţămîntul preuniversitar din judeţul Braşov nu vor merge, mîine, la cursuri, ca urmare a unei deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, cu toate acestea Univerersitatea „Transilvania“ nu își va suspenda cursurile.

La propunerea Inspectoratului Școlar Județean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ca mâine, 10 ianuarie 2017, să fie suspendate cursurile în cadrul unităților de învâțământ preuniversitar din județul Brașov, cu posibilitatea prelungirii măsurii în funcție de evoluția stării meteo.

Brasov: UPDATE se închid școlile 1

Măsura a fost adoptată ca urmare a emiterii de către ANM a avertizării meteo COD PORTOCALIU de ger, ce presupune temperaturi ce variază între -15 grade celsius și -29 grade celsius.

Prefectul județului Brașov a solicitat Inspectoratului Școlar Județean maximă operativitate în transmiterea informării către toate unitățile de învățământ.

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei a luat măsurile impuse de lege în acestă situație, instituind serviciul de permanență la Primăria Brașov, având rolul de a ține legătura cu furnizorii de utilități, cu dispeceratele de deszăpezire, cu Ambulanța, Poliția Locală etc, și unde se preiau și apeluri de la populație. Permanența va fi asigurată până la expirarea codului portocaliu. Numerele de telefon ale dispeceratului sunt 0268.405.000 și 0268.984.

Având în vedere codul portocaliu, SVSU a trecut la inventarierea spațiilor pentru cazarea persoanelor fără adăpost sau aflate în situații de urgență, precum și instituirea de patrule, împreună cu Poliția Locală Brașov, pentru identificarea persoanelor fără adăpost aflate pe străzi și cazarea lor în spațiile special amenajate.

Previous Story

Brașov: Se SUSPENDĂ cursurile în școli! Vezi anunțul de ultimă oră a ISU:

Next Story

(Foto) Accidente Brașov: Pieton lovit în sensul giratoriu, dubă lovită la intrarea în benzinărie!