Brașov: Se SUSPENDĂ cursurile în școli! Vezi anunțul de ultimă oră a ISU:

(Last Updated On: January 9, 2017)

MARȚI, 10 IANUARIE 2017, CURSURILE DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR VOR FI SUSPENDATE
La propunerea Inspectoratului Școlar Județean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ca mâine, 10 ianuarie 2017, să fie suspendate cursurile în cadrul unităților de învâțământ preuniversitar din județul Brașov, cu posibilitatea prelungirii măsurii în funcție de evoluția stării meteo.

Măsura a fost adoptată ca urmare a emiterii de către ANM a avertizării meteo COD PORTOCALIU de ger, ce presupune temperaturi ce variază între -15 grade celsius și -29 grade celsius.
Prefectul județului Brașov a solicitat Inspectoratului Școlar Județean maximă operativitate în transmiterea informării către toate unitățile de învățământ.

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei a luat măsurile impuse de lege în acestă situație, instituind serviciul de permanență la Primăria Brașov, având rolul de a ține legătura cu furnizorii de utilități, cu dispeceratele de deszăpezire, cu Ambulanța, Poliția Locală etc, și unde se preiau și apeluri de la populație. Permanența va fi asigurată până la expirarea codului portocaliu. Numerele de telefon ale dispeceratului sunt 0268.405.000 și 0268.984.

Având în vedere codul portocaliu, SVSU a trecut la inventarierea spațiilor pentru cazarea persoanelor fără adăpost sau aflate în situații de urgență, precum și instituirea de patrule, împreună cu Poliția Locală Brașov, pentru identificarea persoanelor fără adăpost aflate pe străzi și cazarea lor în spațiile special amenajate.

˝În cazul nostru, persoanele fără adăpost vor fi cazate în Centrul pentru Persoane Fără Adăpost, care are o capacitate de 90 de persoane, iar locurile pot fi suplimentate până la 135. Potrivit planului de evacuare în situații de urgență, petnru cazarea persoanelor aflate în situații de urgență sunt utilizate cu precădere instituțiile de învățământ cu internate și cantine, însă putem asigura spații de cazare și masă caldă și în alte insituții de învățământ.

În cazul în care internatele sunt ocupate de elevi, sunt utilizate sălile de sport˝, a precizat Emil Pușcașu, șeful SVSU