Deputații de Brașov, scandal la primul vot. Tudor Benga: „Ar fi amuzant dacă n-ar fi trist. În 30 de secunde de la pupitru se citeste, se intreaba, se numără doua sute și ceva de voturi”. Vezi ce spune deputatul PSD Roxana Mînzatu:

Last Updated on decembrie 29, 2016 Mulți aveau așteptări de la noul Parlament să nu mai facă aceleași greșeli ca anul trecut. Nicio schimbare. Majoritatea PSD -ALDE a impus ieri același stil de lucru: zeci de legi votate în câteva minute, fără analize, fără dezbatere. Situația rușinoasă a fost reclamată și de deputatul USR Tudor Benga. În schimb, deputatul PSD Roxana Mînzatu nu a văzut o problemă din acest mod de lucru, recunoscând chiar că votat după ce a citit legile în grabă, timpul fiind foarte scurt:

Pe Facebook, Tudor Benga, deputat USR a scris: „Cam ăsta e stilul în care se votează și se numără în parlamentul României. Ar fi amuzant dacă n-ar fi trist. În 30 de secunde de la pupitru se citeste, se intreaba, se numără doua sute și ceva de voturi.

Deputații de Brașov, scandal la primul vot. Tudor Benga: „Ar fi amuzant dacă n-ar fi trist. În 30 de secunde de la pupitru se citeste, se intreaba, se numără doua sute și ceva de voturi”. Vezi ce spune deputatul PSD Roxana Mînzatu: 1
Vezi aici Video:

Ura și la gara! În ciuda faptului ca avem un sistem electronic de vot. Trageți voi concluziile. Și dați mai departe”.

Roxana Minzatu, deputat PSD:  „Votul final de azi. Primul pentru noii deputați. Pe initiative legislative ”moștenite” din mandatul anterior.

A fost despre:

– adoptarea unei modificari la legea finantarii partidelor politice (Curții de Conturi i se acordă 30 de zile pentru a controla cheltuielile de campanie, suplimentar verificării Autorității Electorale Permanente, înainte de rambursarea sumelor de la stat către partide)
– adoptarea (prin respingerea reexaminarii cerută de Președinte) legii privind eliminarea a 102 taxe si tarife

Deputații de Brașov, scandal la primul vot. Tudor Benga: „Ar fi amuzant dacă n-ar fi trist. În 30 de secunde de la pupitru se citeste, se intreaba, se numără doua sute și ceva de voturi”. Vezi ce spune deputatul PSD Roxana Mînzatu: 2

Tot azi (grosul ședinței) au fost supuse votului final si cateva zeci de proiecte care au primit raport de respingere in comisiile unde au fost dezbatute pe fond in legislatura trecuta.

Vorbim de legile de la punctul de 30 încolo, pe ordinea de zi (http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi)

Respingerea acestor initiative a devenit finala prin votul de azi.

Dar se intelege ca e necesara o venire la zi, o finalizare a procesului legislative derulat, uneori pe perioade foarte intinse de timp.

Citind – în grabă, timpul a fost scurt – materialele acestor legi se vede la unele că au plecat de la nevoi reale, corect identificate. Dar modul de elaborare a legii, soluțiile propuse și corelarea cu alte măsuri și legi în domeniu au fost… deficitare.

Este cazul legii de la punctul 30 – PLX 384/2014: propune contractarea de credite garantate de stat de către fermierii care au exploatații agricole mici, sub 50 hectare.

Pe parcursul procesului de elaborare, dezbatere, avizare a acestor legi, reiese că este foarte important cum scrii o lege, cum o corelezi cu alte legi, cum identifici surse de finanțare, cum discuți cu autoritățile statului care răspund de acel domeniu (fără o comunicare cu acestea primești ușor un punct de vedere negativ de la Guvern, și acesta atârnă greu în balanță)

La vot s-a evidențiat foarte clar un algoritm: punct dupa punct, grupurile USR și PMP s-au abținut, mereu aceiasi, în bloc.
PNL a avut un vot mai nuanțat.
Majoritatea PSD ALDE susținută și de UDMR a determinat votul majoritar la fiecare punct”.

Previous Story

Parlamentari din Brașov, bătălie pe Taxa Radio-TV. Mara Mareș: „Ce s-a întâmplat miercuri în Parlament este nedemn pentru un stat democratic”. Vezi reacția senatorului Marius Dunca:

Next Story

(Video) Accident Brașov: Fetiță de 6 ani rănită în Centrul Civic, în zona Meșotă