Primăria Brașov se roagă de Ministerul Culturii să-i dea Cetățuia în administrare. Cine crezi că va face o treabă mai bună, ministerul sau Primăria?

Last Updated on noiembrie 25, 2016 Ministerul Culturii a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra Cetățuii chiar dacă Primăria Brașov a dat în judecată SC Aro Palace, proprietarul temporar. Acum, Primăria Brașov se roagă de Minister să-i dea în administrare Cetățuia. Cine crezi că va face o treabă mai bună, ministerul sau Primăria?

Primăria Braşov va iniţia discuţii cu Ministerul Culturii pentru a găsi o soluţie de a pune în valoare Cetăţuia Braşovului, informează monitorulexpres.ro.

944973_760237004112047_5672386971987742405_n

(foto: Szabó Attila)

Potrivit viceprimarului Costel Mihai, municipalitatea va aşteapta însă 30 de zile, perioadă în care SIF Transilvania şi Aro Palace au termen de a înregistra un apel la Tribunalul Braşov, împotriva deciziei care a dat cîştig de cauză Statului român în procesul de stabilire a dreptului de proprietate asupra Cetăţuii.

„Vom aştepta cele 30 de zile de la comunicare, să vedem dacă se va depune apel la decizia iniţială a Tribunalului, după care, ne-am propus să iniţiem discuţii cu Ministerul Culturii, pentru a găsi cea mai bună soluţie de a reintroduce cetăţuia în circuitul turistic şi a o transforma într-un obiectiv reprezentativ pentru oraşul nostru“, a declarat Costel Mihai.

Cetăţuia a fost redată Statului român printr-o decizie emisă pe 3 octombrie de către Tribunalul Braşov, în urma unui proces iniţiat de Primăria Braşov împotriva societăţii Aro Palace, care a deţinut mulţi ani obiectivul, folosindu-l în scopuri comerciale, înclusiv cu un restaurant amenajat în interior.

Previous Story

RAT Brașov intră în faliment? Ce se întâmplă cu autobuzele?

Next Story

Brașov: Uber gratuit în weekend. Vezi ce trebuie să faci: