Brașov: Asistenta i-a spus ca a nascut un baiat, apoi a descoperit ca are fetita: “Mie sa imi dea baiatul pe care l-am nascut”

Last Updated on octombrie 14, 2016 Încurcătură teribilă la Maternitatea din Făgăraș. Medicii i-au spus unei femei că a născut un băiat dar după o zi i-au dat o fetiță!

Vinovata de incurcatura este o asistenta care si-a recunoscut greseala, dar parintii nu vor sa ia fetita acasa pana cand nu se face un test ADN ca sa fie siguri ca e copilul lor, informează stirileprotv.ro.

Dupa un travaliu care a durat toata noaptea, femeia de 33 de ani a nascut duminica dimineata la ora 4 si 5 minute. N-a apucat sa vada cu ochii ei copilul dar a auzit de la asistente ca e un baietel sanatos.

A doua zi la pranz a primit copilul la san, infasat, si l-a alaptat convinsa ca e baiat. La masa de seara, mama a desfasat bebelusul si atunci a vazut ca e fetita desi avea la mana bratara albastra. A verificat registrul de nasteri iar acolo aparea la fel: baiat.

Medicii si asistentele sustin ca a fost o incurcatura in scripte si ca din greseala s-a inregistrat baiat in loc de fata. Parintii au insa indoieli ca fetita ce o tin in brate e a lor asa ca au cerut sa se faca test ADN la Bucuresti! In functie de laborator, o astfel de analiza costa intre 800 si 1200 de lei.

“Eu imi vreau baiatul, doamna, inapoi, eu nu vreau alt copil. Mie sa imi dea baiatul pe care l-am nascut”, a spus Luminita Coscodat, mama bebelusului.

“Ori ca copilul meu e mort, ori ca copilul meu e la altciuneva. De ce sa-l fi dat la altcineva? Nu stiu! Asta sa raspunda ea!”, a spus Ionut, tatal bebelusului.

Parintii banuiesc ca e vorba de o incurcatura intre copii si nu doar in acte asa cum sustin reprezentantii spitalului. Medicul care a asistat la nastere spune ca a fost un caz dificil, asa ca tot personalul de garda s-a concentrat pe actul medical in sine, nu pe sexul copilului.

“Atentia noastra a fost pe copil si pe mama, sa fie sanatosi, sa se coloreze, o sa reparam aceasta greseala cu ADN-ul mamei si al fatului”, a spus Doin Cerghit, medic primar obstetrica-ginecologie.
Mama copilului: Mi-a zis ca e baiat.

Reporter: L-ati vazut?
Mama: Nu, ca nu mi l-a aratat! Seara, cand l-am schimbat sa il vad baiat, era fata! Nu mai era baiat!
Dar copilul a primit bratara de baiat, albastra si tot asa a fost trecut si in registru. Vinovata pare a fi asistenta care a facut aceste operatiuni. Dar, a doua zi, o alta colega a imbaiat beleusul fara sa observe inadvertenta intre sex si bratara.

Reporter: Nu credeti ca a putut sa incurce doar bratarile?
Tatal copilului: Nu, ca nu suntem la piata sa nu dam rest ca lumea la om! La un animal te uiti cand naste sa vezi ce ai, d-apai la un copil.

Vezi aici Video:

Parinti copilului se tem ca nu cumva sa fi fost incurcati bebelusii intre ei. Medici sustin insa ca in ziua cu pricina nu s-au nascut decat doua fetite. Ultimul bebelus de sex masculin venise pe lume cu doua zile inainte si, intre timp, luase mult in greutate. Deci nu putea fi confundat.

Previous Story

Accident Brașov: Un autobuz RAT și un Taxi s-au „bătut” pentru o bucată de bandă. „Bubuitura s-a auzit foarte tare, autobuzul era plin iar taxi-ul avea clientă”

Next Story

(Video) UPDATE. Accident Brașov: Soț și soție au murit pe loc. Vezi ce a mai rămas din mașina lor: