Brașovul, cel mai poluat oraș din România, motiv de amendă pentru țara noastră de la U.E. Vezi ce spune ministrul Mediului:

Last Updated on septembrie 14, 2016 Obișnuiți cu aerul curat dat de pădurile care ne înconjoară ne este greu să credem că Brașovul este pe primul loc în țară la poluare, alături de București și Iași. Din cauza noatră, România va primi o amendă de la U.E. Binențeles, autoritățile locale tac, nu ne explică de unde vine poluarea, să vedem ce măsuri putem lua. Merită ca locuitorii din Brașov să moară de cancer iar autoritățile să tacă?

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer trage un semnal de alarma si spune ca Romania s-ar putea trezi actionata in judecata de catre Uniunea Europeana pentru ca are probleme cu aerul poluat in trei mari orase ale tarii, informează stirilekanald.ro.

Cristiana Pasca Palmer spune ca problema calitatii aerului din Capitala este cea mai grava din Romania si ca aceasta situatie poate atrage dupa sine amenzi mari pentru tara noastra.

Ministul considera ca nu ar fi corect ca toti cetatenii sa sufere pentru ca edilii unor orase nu isi fac treaba. “Normele de poluare a aerului, in special pentru pulberi in suspensie, PM10, sunt depasite. Comisia Europeana ne-a trimis scrisoarea care ne pune intr-o situatie precontencioasa si Primaria va avea obligatia de a elabora un Plan Integrat de Calitate a Aerului, plan ce ne poate scoate din aceasta situatie de infringement.

Studiile de fezabilitate pentru acest Plan sunt terminate de doi ani, iar planul nu este inca facut. Practic, toti cetatenii vor fi afectati pentru ca in prima faza va fi o amenda de 1,7 milioane de euro, ca amenda, iar ulteriori, pana la 120.000 de euro pe zi, pana se rezolva situatia.”, a declarat ministrul Mediului, noteaza cei de la Digi 24.

Pasca Palmer a mai spus ca celelalte doua orase vizate sunt Brasovul si Iasiul, acolo unde oamenii au fost expusi unor niveluri nesanatoase de PM10 inca din 2007.

Particulele PM 10 sunt particule de praf mai mici de 10 microni, particule ce sunt inhalate si care ajung in sange si chiar se pot depune in tesuturi si organe.

Principalele lucruri care produc particule PM 10 sunt: santierele care genereaza praf, motoarele, fabricile, imprimantele, franele masinilor si ale metrourilor, cauciucurile avioanelor care iau contact cu pista, un gratar care arde lemn si carbune, etc.

Previous Story

RAT Brașov: Linia 28 B va fi desfiinţată. Vezi aici motivul:

Next Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „Merită să aveţi încredere în Spitalu Clinic Judeţean de Urgenţă”. Fără infecții nosocomiale. Vezi cum a reușit medicul: