Brasov: Se redeschide Cinema-ul de stat de pe Griviţei

Last Updated on august 8, 2016 Cinematograful Modern de pe strada Griviței va fi reabilitat de primărie și transformat într-un centru multicultural. În urma unei investiții de 6,7 milioane de lei, cinematrograful va fi format din două săli de 114, respectiv 191 de locuri.

„Sper să demarăm cât mai repede lucrările pentru a crea un nou centru de interes cultural în municipiul Braşov. Vor fi lucrări de mare anvergură, care vizează transformarea fostului cinematograf într-un centru multicultural, cu săli pentru spectacole şi difuzare de film”, a declarat viceprimarului Braşovului, Laszlo Barabas, citat de bzb.ro

Potrivit autorizaţiei de construire, imobilul va fi refuncţionalizat, urmând ca în locul celor trei săli, câte sunt acum, să se amenajeze două, adaptate pentru proiecţii de film şi pentru alte tipuri de spectacole, inclusiv pentru evenimente ale copiilor.

În documentaţia aferentă hotărârii de Consiliu Local se arată că sala în care a funcţionat clubul se va amenaja una de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 114 locuri. De asemenea, sala mare (fosta sală cu 350 locuri) va fi transformată într-una de  spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri.

În fosta sală mică, cu capacitatea de 100 locuri, se va amenaja un vestiar pentru copii, iar în zona ocupată în trecut de ecran va fi amenajat un spaţiu pentru amplasarea centralei termice.

Previous Story

(Video) Brașovul INUNDAT! „Au fost şi maşini luate de apă” Vezi pe cine dau vina autoritățile:

Next Story

Brasov: TVR vrea să reia Cerbul de Aur. Vezi ce spune primarul George Scripcaru: