Brașov: FELICITĂRI! Ele sunt fetele de 10 ale Bacalaureatului 2016!

Last Updated on iulie 14, 2016 Trei absolvente din Brașov au reușit anul acesta să obțină nota 10 la Bacalaureat. Este vorba despre Ioana Bodean şi Mara Vizitiu de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” și Mara Similie de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”.

Fetele au declarat că nu au stat cu ochii în carte non stop înainte de examen. Ele au declarat că au învățat pe parcursul anilor și astfel au scăpat de un stres suplimentar.

bac

„Sincer, nu mă aşteptam să iau 10. Până nu am văzut eu lista cu ochii mei, nu m-am convins că am luat 10. Eu nu m-am pregătit pentru bacalaureat, cât m-am pregătit pentru admitere. Scopul meu nu a fost să iau 10 la Bacalaureat, scopul meu este să intru la Medicină. N-am făcut meditaţii la română sau mate, doar ce am prins din clasă. Sunt meşotistă din clasa a V-a şi pe parcursul anilor de liceu am învăţat în fiecare zi pentru clasă. Am avut şi nişte profesori minunaţi, care au reuşit să ne determine să învăţăm de plăcere, nu neapărat cu bacul în minte. Într-un fel, pot spune că am îmbinat utilul cu plăcutul, cel puţin la limba română. Cu o zi înainte de Bacalaureat, am sunat-o pe o prietenă şi am început să vorbim despre opere şi aşa am învăţat, am stat la telefon trei ore şi am trecut prin toate. Dar am avut şi profesori care au făcut paralele cu viaţa reală, să nu trebuiască să tocim din carte tot. În săptămâna dinainte de Bacalaureat am dormit, am ieşit afară. Trebuie să ştii şi cum să înveţi”, a spus Mara Similie, pentru bzb.ro

„Sunt foarte foarte fericită. Nu a fost neapărat un obiectiv pentru mine să iau media 10, dar m-am gândit la un moment dat că ar fi un lucru frumos dacă aş reuşi asta. Mă aşteptam să iau 10 la chimie şi matematică, dar la limba română a fost o surpriză pentru mine”, a spus şi „şagunista” Mara Vizitiu.

„Nu mă aşteptam la limba română să iau chiar 10, în rest, nu a fost o mare surpriză. Am încercat să îmi organizez timpul, să recapitulez materia pas cu pas. Şi pot spune că am avut timp şi de hobby-urile mele – desenul, muzica, drumeţiile şi cititul”, spune şi colega ei de liceu, Ioana Bodean.

Chiar dacă au terminat cu examenul de Bacalaureat, tinerele mai au un hop de trecut. Admiterea la facultate.
Mara Similie are, în 25 iulie, admiterea la Medicină, la Cluj, pentru care spune că s-a pregătit mai mult decât pentru Bacalaureat. După aceea, va merge în vacanţă – încă nu ştie unde: munte, mare, poate amândouă.

„O să dau mai departe la Biochimie în Bucureşti, pentru că mi-ar plăcea să lucrez în cercetare. Chimia mi-a plăcut dintotdeauna şi mă fascinează ideea de a lucra într-un laborator”, spune şagunista Mara Vizitiu.

Ioana spune că încă nu s-a hotărât foarte bine ce vrea să devină în viitor, însă îşi doreşte să studieze mai departe istoria. Ea a aplicat deja şi la mai multe facultăţi din Anglia.

Previous Story

Brașov: Alte treceri de pietoni cu semafor în oraș. Vezi unde:

Next Story

Brașov: Bărbat atacat de urs în Răcădău! Vezi care este starea lui acum: