Brașov: Bărbat atacat de urs în Răcădău! Vezi care este starea lui acum:

Last Updated on iulie 14, 2016 Un bărbat a fost atacat joi după amiază de un urs pe strada Calcarului din cartierul brașovean Răcădău, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ISU Brașov, cpt Ciprian Sfreja. Un echipaj SMURD s-a deplasat la fața locului pentru a-i acorda primul ajutor.

Atacul a avut loc în jurul orei 15.00, pe strada Calcarului din Cartierul Valea Cetăţii, o zonă în care urşii coboară până în poarta caselor, informează rttbrasov.ro. Bărbatul ieşise în fundul curţii casei sale de pe strada Calcarului, la liziera pădurii, să cureţe zona, aşa cum obişnuia să facă de când s-a mutat aici.

În timp ce deretica pe lângă gard, a fost atacat de un urs. Animalul l-a sfâşiat şi aproape că nu i-a lăsat niciun loc pe corp care să nu fi fost acoperit de răni. Vecinii spun că, în urmă cu cinci ani, erau exasperaţi de raidurile pe care le făceau în zonă urşii, care nu se sfiau să intre în curţile oamenilor.

Incidentul de astăzi le-a trezit din nou groaza de urşi. Una din locatare se felicită că nu s-a dus astăzi în pădure, aşa cum avea de gând să facă.

Bărbatul atacat de urs joi în municipiul Brașov are traheea fisurată și va fi operat, a confirmat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gabriela Chițea.

După evaluarea bărbatului, medicii au confirmat că are traheea fisurată. A fost intubat și va intra în sala de operație. Vom vedea care va fi starea de sănătate după operație”, a precizat sursa citată.

“Nu este într-o stare gravă. Va mai rămâne internat câteva zile la secția chirurgie plastică sub tratament”, a mai spus dr. Gabriela Chițea.

Acesta este al treilea atac al urșilor înregistrat în ultimele două luni, după ce alte două persoane au fost atacate în zona Bunloc, de lângă municipiul Săcele.

Previous Story

Brașov: FELICITĂRI! Ele sunt fetele de 10 ale Bacalaureatului 2016!

Next Story

Accident Brasov: Pieton lovit pe trecere. Traversa regulamentar