Last Updated on iunie 17, 2016 Aeroportul Brașov este un dezastru. Mai jos aveți imaginile care arată cum s-au cheltuit cu cap „25 de milioane de euro” până acum. Stăm și strigăm la București că nu ne dau bani … pentru ce? Să aibă vacile unde să mănânce? Să-și facă oamenii gospodari grădini cu zarzavat?
Unii spun că se va lua un credit pentru finalizarea construcției. Pentru credit trebuie făcută o evaluare la fața locului. Gândiți-vă ce vor spune bancherii când vor primi de la inspectorii de ep terene astfel de imagini:
Până să aterizeze avioane pe Aeroportul de la Ghimbav, aici s-au instalat vacile şi o vegetaţie sălbatică.
În afară de pistă, ameninţată cu degradarea, nu se mai observă niciun indiciu că în zonă ar urma să fie construit un aeroport. Nici măcar gardul care împrejmuieşte zona nu este realizat în întregime. Deşi până acum s-au cheltuit 25 de milioane de euro pentru realizarea aeroportului, situaţia de pe teren este cu totul alta.
Pe hârtie, gardul a fost construit de nu mai puţin de trei ori, în realitate însă, acesta are porţiuni lipsă de câteva sute de metri. Pe cele 220 de hectare ale aeroportului, buruienile au crescut la voia întâmplării şi depăşesc un metru înălţime. Dacă tăiatul acestora nu intră în atribuţiile nimănui, salvarea vine de la vacile care profită de golurile din gard pentru a intra în perimetrul parţial împrejmuit ca să pască în voie.
Lipsa gardurilor ameninţă însă direct pista viitorului aeroport, pentru care Consiliul Judeţean a plătit 16 milioane de euro şi care este folosită de şoferii veniţi să depoziteze moloz în incinta aeroportului. Dovadă sunt gunoaiele aruncate şi urmele de cauciucuri de pe pistă.
O altă problemă a aeroportului o reprezintă lipsa canalizării, ceea ce face ca pista să se deterioreze pe zi ce trece. Până atunci, apa pârâului Besălcin se scurge pe unde apucă.
Foştii paznici au pus răsaduri pe terenul aeroportului
De la 1 iunie, paza Aeroportului de la Ghimbav este asigurată de către Direcţia de Pază din subordinea Consiliului Judeţean. La rezilierea contractului, firma care a asigurat paza până luna trecută a plecat cu poarta de la intrare şi cu gheretele paznicilor, care s-au dovedit mai grijulii cu avutul propriu decât cu cel judeţean.
Dacă tot au avut atâta pământ la dispoziţie, oamenii s-au gândit să pună răsaduri, pe care le-au împrejmuit mai eficient decât este protejat aeroportul. O comisie de la Consiliul Judeţean, venită de curând în inspecţie, a descoperit că pista aeroportului a fost deja folosită pentru aterizări şi decolări neautorizate ale unor avioane pe care se efectuau lecţii de zbor spun cei de la rttbrasov.ro.
Se pare că şi maşini ce aparţin Institutului Cartofului au traversat pista pentru a stropi nişte culturi de plante.