FC Brașov în FALIMENT, „U” Cluj salvată de investitorii italieni

Last Updated on mai 10, 2016 Și touși se pare că investitorii italieni de la Nilor Group sunt oameni serioși. Au virat deja două tranşe de bani pentru plata unor cheltuieli urgente la „U” Cluj şi s-au înţeles pentru cumpărarea clubului, stingerea datoriilor curente şi a celor din planul de reorganizare!

Nu același lucru se poate spune și despre FC Brașov care a rata salvarea de la faliment deoarece patronul Ioan Neculaie a încercat să-i fraierească pe italieni.

În total, italienii vor achita în prima fază 3 milioane de euro, iar o sumă de bani va ajunge și la Florian Walter, pentru cesionarea acțiunilor, informează stiridesport.ro.

“Italienii sunt primii investitori interesaţi care au şi virat bani în conturile clubului. Ne-am înţeles pentru o sumă care ar acoperi tot. Se doreşte ieşirea din insolvenţă. Sunt încrezătoare”, a spus administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu.

Inițial, cei de la Nilor Group au vrut inițial să investească la FC Brașov, însă au bătut în retragere după ce au aflat că datoriile clubului erau de 17 milioane de euro.

„Au un capital de 33 de milioane de euro Ei credeau că la Braşov sunt datorii de 6-7 milioane, ca să afle apoi că e vorba de 17. M-au întrebat ce garanţii au că săptămâna viitoare nu apar şi alte datorii. Erau dezamăgiţi că nu există transparenţă. Dar da, aveau forţa financiară să acopere acele 7 milioane”, a declarat Gheorghe Popa, preşedintele lui FC Braşov.

La Tribunalul Brașov a fost programat astăzi un termen în procesul intentat de SC Fotbal Club Brașov SA, prin administratorul judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe, împotriva lui Ioan Neculaie. După cum se știe, litigiul a fost deschis pentru anularea unui contract și restituirea sumei de 30 de milioane de lei, fiind vorba despre o tranzacție de vânzare-cumpărare a unui teren.

Eu am reprezentat FC Brașov în procesul deschis împotriva lui Ioan Neculaie. S-a decis amânarea cauzei pentru 14 iunie”, ne-a declarat Alexandru Cosmin Gheorghe.

Totodată, mâine, tot la Tribunalul Brașov, va fi termen în procesul în care Asociația Sportivă ICIM solicită baza sportivă aflată în patrimoniul FC Brașov.

„Tot eu voi reprezenta clubul și în această speță. Am formulat deja o notă de ședință prin care am solicitat admiterea acțiunii, în sensul anulării tranzacției între ICIM și FC Brașov. Admiterea acțiunii are ca și consecință revenirea bunurilor solicitate în patrimoniul ICIM și ștergerea datoriei FC Brașov”, a adăugat Alexandru Cosmin Gheorghe citat de mytex.ro.

Despre procesul privind falimentul echipei, interlocutorul a comentat: „Pronunțarea falimentului a fost amânată până pe 22 iunie doar pentru a da posibilitatea echipei să joace și să poată aduce bani în urma rezultatelor sportive. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, 99% se va declara falimentul”.

Previous Story

Brasov: Echipamente de fitness pentru copii în 15 parcuri

Next Story

Cătălin Leonte: 10.000 de persoane din Brașov au rămas fără apă caldă înainte de Paști și nimeni de la Primărie nu-și cere măcar scuze