Cât de poluat crezi că este Brașovul?

Last Updated on mai 19, 2016 Deși este un oraș înconjurat de munte, Brașovul are momente în care înregistrează valori peste limita admisibilă în ce privește poluarea aerului. Aceste creșteri nu sunt frecvente, iar cauza lor este în principal traficul rutier.

Aerul pe care îl respirăm a fost monitorizat între 2010 şi 2014 şi s-au constatat unele depăşiri doar la dioxidul de azot. Astfel, s-a elaborat un plan pentru reducerea prezenţei acestui gaz în aerul din municipiul Braşov , informează bzb.ro.

Untitled-1

(foto: alexandra_enescu)

„Ca surse de poluare pentru dioxidul de azot sunt, în primul rând, traficul rutier, care are cea mai importantă contribuţie. De asemenea, sunt alte surse de suprafaţă, cum ar fi încălzirea rezidenţială (centralele termice de apartament – n.red.) sau parcurile industriale”, a explicat Elena Bucur, purtător de cuvânt APM Braşov.

Brașovenii sunt în general mulțumiți de aerul pe care îl respiră. „N-ar trebui să avem aer poluat, pentru că avem pădurea aici, cade peste noi. Şi noi, braşovenii, suntem învăţaţi cu aerul curat, deci cred că, dacă am depăşit limita de noxe, trebuiesc luate nişte măsuri”, spune o femeie.

„Nu-s de specialitate, nu-mi dau seama, dar trebuie făcut ceva pentru ca fenomenul să fie invers, să fie mai puţină poluare, evident”, este de părere un bărbat. „Oricum, pe noi, în oraşul nostru, ne ajută muntele. Poate există şi ceva poluare, dar, oricum, e mai bine ca în altă parte”, crede o altă femeie.

Primăria Braşov a luat şi continuă să ia măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. Pentru reducerea poluării produse de autovehicule s-a construit Ocolitoarea oraşului, iar în interior s-au amenajat sensuri giratorii, unde maşinile stau mult mai puţin în intersecţie şi astfel scade şi poluarea produsă de acestea.

Este îmbucurător că AMP nu a descoperit poluare din partea Kronospan. Sau ar trebui să ne speriem un pic că nu apare ca poluator al Brașovului în actele oficiale?

Previous Story

Brașov: A fost ARESTAT criminalul profesoarei găsită moartă pe Transfăgăraşan

Next Story

Brașov: Bazar cu Lucruri Gratis, o nouă ediție