Brașov: „Cade ţiglele” de pe Cetăţuie. Și ei administrează monumentul istoric

Last Updated on mai 16, 2016 De pe zidurile Cetățuii din Brașov „Cade țiglele”. Acesta este mesajul care îi avertizează pe turiști că apropierea de zidurile cetății este periculoasă. De la începutul anului trecut, au fost amplasate mai multe afişe de către cei de la Aro, prin care trecătorii erau avertizaţi că pot fi accidentaţi de bucăţile de tencuială care se desprind de pe ziduri sau de ţiglele care cad de pe acoperiş.

Un astfel de panou a fost instalat şi de curând, însă autorul mesajului nu este „prieten” cu limba română, din moment ce scrie: „Cade ţiglele”, informează bzb.ro.

xxeexewewe

Înregistrat în urmă cu aproape un an la Tribunalul Braşov, dosarul prin care Primăria Braşov solicită revendicarea Cetăţuii este departe a fi soluţionat. Documentaţia a fost depus la instanţă în 6 mai 2015, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 4 martie 2016.

De atunci au mai fost două termene, ultimul în 21 martie 2016, când judecătorii au respins mai multe excepţii cu privire la calitate procesuală a părţilor.

Practic, judecarea propriu-zisă a speţei va începe în 27 mai, când este un nou termen în proces. Atunci, în faţa judecătorilor vor trebui să se prezinte atât reclamantul, respectiv Primăria Braşov, cât şi pârâţii, adică SC Aro Palace SA (care a utilizat Cetăţuia, ca restaurant), Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Autoritatea Naţională de Turism şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Până când judecătorii se vor pronunţa în această cauză, monumentul istoric de importanţă naţională se degradează pe zi ce trece.

Previous Story

Ce alegi? Aeroportul Brașov sau Autobuze RAT noi? Primăria vrea să împrumute 20 de milioane de euro

Next Story

Teodora Şaramet din Brașov va reprezenta România în World Next Top Model 2016