Ce alegi? Aeroportul Brașov sau Autobuze RAT noi? Primăria vrea să împrumute 20 de milioane de euro

Last Updated on mai 16, 2016 Primarul George Scripcaru a anunțat zilele trecute că Primăria este gata să cumpere 85 de autobuze pe baza unui împrumut de 20 de milioane de euro.

„Valoarea autobuzelor, troleibuzelor şi microbuzelor pe care vrem să le achiziţionăm este estimată la 18-20 de milioane de euro.

Pentru a le cumpăra, avem în vedere contractarea unui împrumut, iar acest aspect l-am discutat cu reprezentanţii BERD. Acest lot de autobuze reprezintă un «stoc tampon», până când vom putea implementa proiectul referitor la modernizarea flotei RAT, inclus în PMUD ”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru citat de bzb.ro.

El a menţionat că pentru putea achiziţiona aceste autobuze, va trebui ca la nivelul Consiliului Local Braşov să se voteze o hotărâre privind aprobarea creditului, apoi va fi nevoie de obţinerea unui aviz din partea Ministerului Finanţelor Publice, după care se vor putea derula procedurile de contractare a împrumutului, apoi cele de selecţie a furnizorului de mijloace de transport în comun.

Primarul George Scripcaru a declarat că vrea să negocieze acest credit „la pachet” cu cel pentru aeroport. Greu de crezut că BERD va accepta acest lucru, fiind vorba de două proiecte total diferite.

„Deja ştim de ce sumă mai este nevoie pentru finalizarea aeroportului. Urmează ca la nivelul Consiliului Local Braşov şi a Consiliului Judeţean să fie adoptate hotărârile referitoare la asocierea celor două unităţi teritorial-administrative.

De asemenea, va trebui să discutăm şi cu Primăria Ghimbav, pentru a vedea care a fost contribuţia lor în implementarea proiectului, astfel încât să putem stabili cota parte a fiecărei părţi şi să ştim clar ce înseamnă majoritatea, adică 51%”, a mai spus Scripcaru.

trvtvbvttrv

Ce alegi, credit pentru Aeoportul Brașov sau pentru autobuze noi?

Previous Story

Brașov: Restricții de circulație astăzi pentru Crosul Culorilor

Next Story

Brașov: „Cade ţiglele” de pe Cetăţuie. Și ei administrează monumentul istoric