Brașov: Ești de acord? Reconstrucția statuii lui Arpad pe Tîmpa sau a Bisericii Reformate în locul hotelului Aro

Last Updated on aprilie 14, 2016 Consilierul local PPMT (Partidul Popular Maghiar din Transilvania) Toro Tamas a făcut, ieri în cadrul unei conferințe, o serie de revendicări pentru comunitatea maghiară din Brașov. Printre altele, consilierul a cerut o secție maghiară la Teatrul Sică Alexandrescu sau la Teatrul de Arlechino și refacerea statuii lui Arpad care era situată pe Tâmpa și care a fost distrusă în perioada interbelică.

„Astfel de secţii ar putea funcţiona şi la Teatrul Sică Alexandrescu sau la Teatrul de Arlechino. Acum, maghiarii din Braşov au parte de o piesă de teatru în limba maternă o dată sau de două ori pe an.

oiuiouiuooiuoiu

În judeţul Braşov sunt 40.000 de maghiari care plătesc taxe ca orice alt cetăţean şi cred că este justificată o astfel de cerere. Eu voi insista în Consiliul Local Braşov ca la cele două unităţi să fie şi secţii maghiare”, a afirmat consilierul local, citat de bzb.ro

[ads2]

„Aripa nouă a Hotelului Aro nu mai poate fi demolată, pentru reconstruirea Bisericii Reformate care a fost acolo, dar, s-ar putea lua în calcul reconstruirea statuii lui Arpad de pe Tâmpa, care a fost distrusă în perioada interbelică.

Este un simbol al comunităţii maghiare şi cred că ar putea fi reconstruită”, a mai declarat acesta, adăugând că dacă statuia nu ar mai putea fi amplasată pe Tâmpa s-ar putea identifica un alt loc în oraș pentru ea.

Previous Story

Accident Brașov: GRAV! Mașină lovită în plin de tren

Next Story

Brașov: Faliment la parcarea de la Spitalul Militar? Stă mai mult goală