Brașov: Vezi de la ce este posibil să se fi îmbolnăvit elevii. NU de la lapte

Last Updated on martie 15, 2016 26 de elevi din Brașov și Codlea s-au îmbolnăvit vineri după-amiaza. DSV a efectuat teste pe laptele consumat și nu a descoperit nicio problemă. Acum ei bănuiesc că elevii s-au îmbolnăvit de la paiul cu care au băut laptele. Așa că îl vor verifica.

Conform rezultatelor parțiale ale testelor efectuate de Direcția Sanitar Veterinară Brașov, laptele consumat de elevii Școlilor generale nr. 31 din Brașov și nr. 2 din Codlea nu conține enterobacterii.

“Probele de lapte recoltate vineri de la cele două școli generale au fost supuse unui test ultra-rapid, acceptat de Uniunea Europeană, care are o acuratețe de 95%, rezultatul fiind negativ, ceea ce arată că laptele nu conține enterobacterii.

Conform uzanțelor, în cursul zilei de luni vor continua testele și pe metoda clasică, dar este greu de crezut că rezultatul va fi altul.

De asemenea, vom face teste și pe cornurile pe care le-au consumat copiii, dar și pe paiele care se introduc în cutiile de lapte. Rezultatele finale vor fi comunicate marți, la prânz”, a declarat pentru agerpres.ro directorul Direcției Sanitar Veterinare Brașov, dr. Dorin Enache.

[ads2]

Vineri, un număr de 19 elevi cu vârste cuprinse între 9-15 ani de la Școala Generală nr.31 din Brașov și alți șapte elevi din clasa a-V-a de la Școala generală nr. 2 Codlea au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov și la Spitalul municipal din Codlea cu dureri abdominale, amețeli și vărsături, după ce au consumat laptele și cornul la școală. Au fost consultați de către medicii celor două spitale, li s-a prescris tratament cu recomandarea să meargă la medicul de familie, fiind externați în cursul zilei.

Previous Story

Brașov: Cozi infernale la Direcţia Fiscală. Brașovenii înghesuiți ca să-și plătească taxele și impozitele

Next Story

Primarul Sibiului: „Brașovul mie mi s-a părut plictisitor. E monoton”. Are dreptate?