Brașov: Cozi infernale la Direcţia Fiscală. Brașovenii înghesuiți ca să-și plătească taxele și impozitele

Last Updated on martie 15, 2016

Cozile la Direcția Fiscală de pe Dorobanților sunt extrem de mari în această perioadă deoarece luna aceasta este ultima în care se mai pot obţine reduceri sau se pot depune evaluările pentru clădirile nerezidenţiale.

Chiar dacă toate ghişeele sunt deschide angajaţii nu fac faţă numărului mare de solicitări. Braşovenii se înghesuie în această perioadă deoarece doar până la 31 martie mai pot obţine reducerea de 5% dacă plătesc integral taxele şi impozitele pe acest an. După această dată se percep penalizări de 0.02% pe zi, informează adevarul.ro

646x404 (4)

Cozile din acest sunt mai mari deoarece de anul acesta s-au schimbat şi unele prevederi legale. Impozitul pentru locuinţele şi terenurile unde există firme se plătesc lunar de anul acesta şi trebuie depuse declaraţii. De asemenea până la 31 martie se depun şi evalurăile pentru clădirile nerezidenţiale, evaluări pe baza cărora se calculează impozitul.

„Aşa suntem noi românii, inclusive eu. Venim pe ultima sută de metri. Mă aşteptam să fie cozi, dar nici chiar aşa“, a spus o braşoveancă.

[ads2]

„Asta este, e coadă aşteptăm. Problema e că nu prea e spaţiu, deci nici aer şi căldura devine insuportabilă. Dar suntem obişnuiţi. Trebuie să depun fizic declaraţia de aia stau la coadă, impozitul îl pot plăti şi online“, a mai spus un braşovean.

În 2016, pentru prima dată în 7 ani, la Braşov s-au mărit impozitele la locuinţe. Diferenţele faţă de 2015 sunt între 10 şi 25 de lei în funcţie de tipul locuinţei şi zona în care aceasta se află.

Previous Story

Brașov: FELICITĂRI! Unirea“ şi „Şaguna“, premiate de francezi

Next Story

Brașov: Vezi de la ce este posibil să se fi îmbolnăvit elevii. NU de la lapte