Brașov: Primul weekend fără fumat. „Am avut cam la fel de mulţi clienţi ca şi până acum”

Last Updated on martie 21, 2016 Legea anti fumat a creat o mulţime de controverse, cei mai nemulţumiţi fiind fumătorii, dar şi unii patroni de baruri şi restaurante, cărora le era teamă că îşi vor pierde din clienţi, fapt ce ar aduce de la sine venituri mult diminuate.

Weekendul tocmai încheiat a fost primul în care în barurile din Braşov şi din toată ţara nu s-a mai fumat, iar reacţiile pe această temă sunt la fel de diverse ca parlamentările pe tema legii.

(foto:prettycitybucharest)
(foto:prettycitybucharest)

„Am avut cam la fel de mulţi clienţi ca şi până acum. Au venit şi fumătorii, pe mulţi îi cunoşteam fiindu-ne clienţi fideli. Diferenţa constă în faptul că nu mai stau atât de mult la masă, îşi beau berea sau cafeaua şi pleacă. Aceasta nu înseamnă însă neapărat că ei consumă mai puţin.

Timpul mai mare pe care îl petreceau înainte la mese era alocat efectiv fumatului, cred eu. Ne aşteptăm şi la o scădere a vânzărilor, dar sperăm să fie doar un moment, o perioadă în care toată lumea se va obişnui cu noile reguli. Pe de altă parte aşteptăm căldura, să putem folosi terasa, care ne va ajuta mult în ceea ce priveşte clienţii fumători”, a declarat pentru bzb.ro Liviu Şerban, un proprietar de bar din cartierul Răcădău.

[ads2]

Barurile şi restaurantele din centrul oraşului au simţit din plin efectele legii, pentru două, trei zile acestea fiind aproape goale. Şocul a trecut însă, iar în weekend braşovenii au mai ieşit din case şi au populat localurile.

Dacă barurile au avut de suferit pe termen scurt, în cluburi se pare că a fost un weekend normal. Oamenii au venit sâmbătă seara la dans, au ieşit afară să fumeze şi nu s-au arătat foarte deranjaţi de noua situaţie, cu care par să se obişnuiască din mers.

Previous Story

Brasov: Anchetă la familia fetiţei de doi ani suspectă de sindrom hemolitic uremic

Next Story

Brașov: „Prima Școală Românească e mai veche decât partidele noastre, iar salvarea acestui monument va veni din partea brașovenilor”, Cătălin Leonte