Brasov: Anchetă la familia fetiţei de doi ani suspectă de sindrom hemolitic uremic

Last Updated on martie 20, 2016

O fetiţă de doi ani din Braşov, cu infecţie respiratorie acută şi suspiciune de sindrom hemolitic uremic (SHU), a fost transportată, sîmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie“ din Bucureşti, după ce a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean.

Inspectorii ANSVSA au anunţat că au fost recoltate probe de apă şi alimente de la domiciliul fetiţeide doi ani din Braşov suspectă de SHU, dar şi de la locuinţa bunicii acestuia. „Inspectorii DSP Braşov au constatat la domiciliul pacientei faptul că au fost consumate produse lactate de tip brînză de vaci, lapte, caşcaval şi smîntînă, fiind totodată indicate o serie de alte alimente predilecte utilizate în alimentaţia copilului (mîncare gătită, dulciuri, mezeluri şi fructe)”, produse care nu s-au mai găsit la domiciliul copilului însă “au fost recoltate probe de apă, din cana filtru de apă, teste de sanitaţie, fiind lăsate recipiente de coproculturi aparţinătorilor prezenţi la domiciliu”, se sarată într-un comunicat al ANSVSA, preluat de monitorulexpres.ro

De asemenea, inspectorii au recoltat probe de apă şi alimente de la domiciliul bunicii copilului, iar de la domiciliul stabil al copileiau fost recoltate doar probe de apă, întrucat nu mai existau alte probe relevante.

Echipele DSP şi DSV Braşov continuă ancheta pentru depistarea sursei îmbolnăvirii, probele recoltate fiind transmise la laboaratoarele de specialitate. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice după finalizarea analizelor de laborator.

Previous Story

Accident Brasov: Fata lovita pe trecerea de pietoni. Este in stare grava

Next Story

Brașov: Primul weekend fără fumat. „Am avut cam la fel de mulţi clienţi ca şi până acum”