Brașov: „Prima Școală Românească e mai veche decât partidele noastre, iar salvarea acestui monument va veni din partea brașovenilor”, Cătălin Leonte

Last Updated on martie 21, 2016 Reporter: Sezonul de iarnă a fost un succes pentru Corona Brașov. La patinaj viteză, Mihaela Hogaș a adus prima medalie olimpică după aproape o jumătate de veac. Schiorii s-au întors încărcați de medalii de la campionatele naționale. Cum ați reușit?

Cătălin Leonte: Prin muncă. În spatele fiecărei victorii e munca susținută. Când am preluat managementul secției de sporturi de iarnă, acum aproape patru ani, mi-am propus, ca orice brașovean care a crescut pe pârtie, să avem un cuvânt de spus când vine vorba de sporturi de iarnă. Dacă nu noi, cine? A fost nevoie timp, de fonduri, de motivație. Sportivii și antrenorii aveau nevoie de o infrastructură managerială asemănătoare cu cea din marile firme. Am reușit pentru că suntem o echipă adevărată: de la campioni la antrenori, de la management, la sponsori. O echipă a Brașovului. (sursa: newsbv.ro)

Reporter:  Pe panourile care au apărut în oraș vorbiți despre creșterea Brașovului. A început campania electorală?

Cătălin Leonte: Voi candida la Primăria Brașovului și trebuie să fac cunoscut acest lucru. Noua lege a alegerilor spune limpede ce ai voie și ce nu ai voie să faci sau câți bani ai voie să cheltuiești în campania electorală. Dar campania începe cu o lună înainte de alegeri. E firesc și legal să anunți că te-ai înscris în competiție. De altfel, nu sunt singurul. Pentru că vin din mediul privat, am un alt ritm, sunt mai dinamic. Am făcut câteva contracte cu firmele care dețin panouri în oraș și am acționat. Perfect legal și perfect transparent.

rerervwxaAS

Reporter: Cine vă susține?

Cătălin Leonte:  Financiar, mă susțin singur. Sunt independent, nu am în spate nici sponsori de partide, nici liste de consilieri, indiferent cum ar fi acestea, în ordine alfabetică sau în ordinea în care vor să intre în Consiliul Local.

Reporter: Vă referiți la PSD, care a dat publicității lista de candidați pentru Consiliul Local în ordine alfabetică?

Cătălin Leonte: Mă refer la toate partidele care vor să conducă administrația. Relațiile mele cu PSD s-au răcit demult. Ritmul schimbării într-un mamut politic, oricare ar fi acesta, este extrem de lent, iar oferta partidelor nu mai corespunde dinamicii de azi. Cum spuneam, funcționez după o altă dinamică. Era normal să aleg un alt drum.

Reporter: Ați spus, atunci când v-ați lansat, că legea administrației trebuie schimbată pentru că impune membrilor Consiliului Local să se supună mai întâi ordinelor de partid. Dacă nu le respectă…

Cătălin Leonte: Dacă nu le respectă, consilierii își pot pierde mandatul pentru că așa vrea șeful de la partid. Nu poți să votezi sau să ai inițiative care servesc orașului fără acceptul conducerii de partid. M-am declarat incompatibil cu această stare de suspunere față de partid în condițiile în care depui un jurământ prin care îți asumi că vei lucra în folosul comunității.

Reporter: Totuși, PSRO a  vă susține candidatura. V-ați apropiat de Mircea Geoană?

Cătălin Leonte: Mă apropii de oricine, partid, grup etnic sau asociație care crede în candidatura mea ca independent. Așa cum am mai spus, resping doar sprijinul extremiștilor. Eu cred în construcția inteligentă și eficientă și, dacă vrem să creștem Brașovul, trebuie să punem toți umărul la treabă. Oamenii de bun simț și de bună credință nu sunt interesați de joculețe și comentariile politicianiste. A trecut timpul politicii mocirloase. DNA face curățenie pe o parte, votul trebuie să facă ordine în partea cealaltă a administrației. Unul dintre visele mele este să ajungem la ziua în care, trecând spre Livada Poștei, să vedem procurorii stând la coadă la AJOFM pentru că nu mai au de lucru la Brașov.

Reporter: Credeți că va fi o campanie dură?

Cătălin Leonte: Nu a mea! Sunt născut în cetatea Brașovului, sunt educat să nu dau din coate și să nu împroșc cu venin. Și nici nu îmi fac statuie electorală din probleme sau proiecte pe care politicienii de “rit” vechi se fac că le descoperă acum și vor să le folosească electoral. Prima Școală Românească e mai veche decât partidele noastre, iar salvarea acestui monument va veni din partea brașovenilor. Mă aștept să fiu atacat pentru că sistemul doar așa știe să lucreze, dar sunt convins că epoca feudală s-a încheiat și lucrurile se schimbă în bine.

Reporter: Ce urmează?

Cătălin Leonte: Urmează să valorificăm ceea ce s-a făcut bine în Brașov și să creștem ca să devenim capitală regională. Acesta trebuie să fie statutul orașului nostru, nu altul. Depinde doar de noi.

Reporter: Ce va conta în campanie, omul sau proiectul?

Cătălin Leonte: Și omul, și proiectul. Degeaba spui că faci, dacă nu ești în stare, degeaba ești frumos, dacă nu știi să faci treabă. Și degeaba te îmbraci în uniformă de partid, dacă nu ești decât un soldat umil, supus capriciilor unor generali uzați din toate punctele de vedere.

Previous Story

Brașov: Primul weekend fără fumat. „Am avut cam la fel de mulţi clienţi ca şi până acum”

Next Story

Video Brașov: 100 de lei cu taxiul de la Gară pana la Aro. „Da, este în centrul vechi”