Brașov. FELICITĂRI! Actrița Ada Galeş de la Teatrul “Sică Alexandrescu” a fost nominalizată pentru debut la Gala UNITER 2016

Last Updated on martie 1, 2016 Teatrul “Sică Alexandrescu” a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook că actrița Ada Galeş a fost nominalizată pentru debut la Gala UNITER 2016, de către juriul format din criticii de teatru: Doina Papp, Cristina Rusiecki, Claudiu Groza.
GALA PREMIILOR UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii, inițiat și coordonat de Ion Caramitru.
Evenimentul se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

După absolvirea liceului „Dr. Ioan Meşota”din Braşov şi doi ani de studiu la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, Ada s-a îndreptat către actorie, urmându-şi pasiunea din liceu. În prezent este anul I Master, la Facultatea de Teatru a UNATC Bucureşti.

bgrtrtrtr

Pasiunea pentru teatru din anii de liceu i-a adus numeroase premii la festivalurile de teatru pentru liceeni. Premii a luat şi în timpul facultăţii, respectiv: „Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un spectacol de regie”, la Gala Absolvenţilor – UNATC, 2014.

Pe lângă rolurile din spectacolele şcoală, a fost distribuită în filme, s-a implicat în organizarea de evenimente culturale, s-a ocupat de design interior şi în activităţi pedagogice.

[ads2]

„Intrarea în teatrul profesionist vine cu recunoştinţă pentru doamna Leti, doamna Cici, doamna Arina, domnii maşinişti şi nu în ultimul rând domnului Bazil, regizorul nostru tehnic. Am devenit şi fan Claudiu Goga pentru că mă simt acasă şi pentru ca pot să fiu autentică şi îmi susţine căutarea artistică” a declarat Ada Galeş.

”La ediţia a XXVI–a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană Braşov (care a avut loc în luna noiembrie, 2015), talentul său a fost recompensat de către juriul format din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Ion Parhon cu Premiul pentru cea mai bună actriţă.
Îi urăm succes mai departe!” mai spun cei de la Teatrul “Sică Alexandrescu”.

Previous Story

Brașov: Universitatea Transilvania şi-a făcut maşină electrică

Next Story

Brașov: Poliţistul Marian Godină te invită la lansarea cărții „Flash-uri din sens opus“