Brașov: Universitatea Transilvania şi-a făcut maşină electrică

Last Updated on martie 1, 2016 Şapte studenţi de la Universitatea Tehnică din Brașov au convertit autovehiculul cu motor cu ardere internă într-unul electric, în cadrul lucrărilor de licență și dizertație.
„Studenţii au lucrat şi au obţinut note foarte bune odată cu susţinerea acestui proiect. Autovehiculul este un prim prototip. Ceea ce s-a realizat va fi continuat pentru că avem un proiect în dezvoltare în cadrul universităţii prin care această maşină va fi transformată într-un autoturism autonom.

Faptul că este electric înseamnă foarte mult pentru viitorul autovehicul autonom”, a explicat luni, prof. univ. dr. ing. Nicolae Ispas, şeful departamentului Autovehicule şi Transporturi, din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Universitatea „Transilvania”,citat de rttbrasov.ro

bghnhn

Pentru antrenarea motorului electric este utilizat un pachet de 32 de baterii legate în serie, având tensiunea maximă de încărcare de 3,7 V şi cea minimă admisă la descărcare de 2,6 V.

Întregul ansamblu este controlat de un sistem de management al bateriilor şi unul de supraveghere a încărcării. Bateriile se vor încărca prin cuplarea cablului la orice staţie de încărcare a autovehiculelor electrice sau la orice priză pentru curent alternativ de 220 V. Durata de încărcare este de trei ore.

[ads2]

„Am ajuns la o autonomie de 50 de km, cu o viteză maximă de 80 de km/h, dar ca şi preţ de încărcare, la trei lei pentru o încărcare completă, adică şase lei pentru 100 de km”, a precizat Radu Ţîrulescu, asistent în cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Universitatea „Transilvania”. Maşina convertită era din 1999, mergea cu benzină, avea o putere de 33 kW şi o viteză maximă de 125 km/h.

Previous Story

O tânără din Brașov și-a deschis o fermă cu produse naturale și bio. „Calitatea este prima noastră grijă”

Next Story

Brașov. FELICITĂRI! Actrița Ada Galeş de la Teatrul “Sică Alexandrescu” a fost nominalizată pentru debut la Gala UNITER 2016