Brașov: De ce le este frică? enational.ro: Scripcaru, Căncescu și Niță fac „blat” pentru ca actualul primar să mai prindă un mandat. Chiar au nevoie? Doar brașovenii îl votează necondiționat pe Scripcaru. Sau nu?

Last Updated on martie 9, 2016 enational.ro a publicat în această seară un articol în care acuză un „blat” la nivelul Brașovului pentru ca George Scripcaru să mai prindă un mandat de primar.
Cel putin opt candidati si-au anuntat intentia de a candida la alegerile pentru primar la Brasov. Sondajele dau insa ca sigura victoria primarului in functie, George Scripcaru (ex-PDL), care a fost trimis in judecata pentru coruptie. Pe modelul fostului sau sef, Traian Basescu, Scripcaru se va arunca in lupta in preajma inceperii campaniei electorale.

Respins de PNL, care nu il mai poate sustine din cauza ca nu intruneste criteriile de integritate, George Scripcaru va candida probabil independent. Pentru a-i netezi calea, fostii sai parteneri de afaceri, Constantin Nita (presedinte PSD Brasov) si Aristotel Cancescu (fost PNL, acum ALDE) au grija sa nu ii puna in fata candidati puternici. Cancescu, cercetat pentru coruptie, dar influent prin canalele de televiziune pe care le detine, a retras din cursa un candidat tanar, Adrian Atomei, lasand ALDE in offside. Nita l-a scos la inaintare pe Razvan Popa, fost jurnalist, aflat sub cota partidului in sondaje si care nu poate periclita realegerea, pentru un al patrulea mandat, a lui Scripcaru.

Blend

De ce le este frică celor trei de brașoveni de au nevoie de o astfel de înțelegere? Doar se știe că brașovenii îl votează pe Scripcaru indiferent că a stat la pușcărie pentru luare de mită. Brașovenii nu au probleme morale de a alege un primar care este aproape dovedit că este corupt. Pentru ei Scripcaru este salvarea și cu asta basta.

[ads2]

Sau poate că acest blat este semnul fricii de a pierde alegerile și privilegiile. Poate este semnul că multor brașoveni le este rușine să se mai laude cu primarul Scripcaru pentru că este un pic sau mai mult corupt. Poate că mulți  brașoveni au rude în străinătate care pur și simplu îi urăsc pe corupți. O consecință a alegerilor prezidențiale în care Iohannis a ieșit învingător la scor împotriva reprezentantului sistemului, Victor Ponta. Iar aceste rude care muncesc în străinătate când vin acasă, la Brașov, încep să zâmbească și să explice că nu mai merge ca această țară să fie condusă de corupți. Și mai spun ei: Iar Scripcaru? Dar nu-i mai ajunge?

Previous Story

Accident Brașov: UPDATE. Vezi Video de la accidentul grav din această dimineață. 4 persoane rănite, una decedată

Next Story

Brasov. Cătălin Leonte: Primăria trebuie să identifice un teren și să asigure utilitățile pentru un spital nou