Virusul Zika nu a ajuns la Braşov. Cei doi veniți din Republica Dominicană erau doar răciți

Last Updated on februarie 4, 2016 Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov au infirmat faptul că cei doi români care au venit din Republica Dominicană ar avea virusul Zika.
Cei doi pacienţi, soț și soție, s-au prezentat la spital cu simptomele răcelii, identice cu cele provocate de virusul Zika.

„Pacienţii au avut febră şi dureri de muşchi. Pentru că abia veniseră din Republica Dominicană, medicul de familie, pe bună dreptate, a dirijat pacienţii la spitalul nostru pentru a infirma sau confirma acest diagnostic. După primul contact cu medicul de la cabinetul de boli infecţioase au fost solicitaţi cei doi medici şefi de secţie, care au examinat cazul.

Au menţinut suspiciunea pe criterii epidemiologice, au recoltat analize de laborator obişnuite şi s-a infirmat prin test specific malaria. Tot prin test specific rapid s-a infirmat şi gripa şi s-a tentat, deşi pacienţii erau în stare foarte bună şi afebrili, un transfer la clinica de boli infecţioase „Victor Babeş”, a explicat miercuri, dr. Ramona Delia Ionescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, citată de rttbrasov.ro

[ads2]

Cei doi pacienți au fost externați după ce au fost izolați o zi întreagă în salon. Pentru că pacienţii se simţeau bine, medicii de la Infecţioase nu i-au mai transferat către clinica din Bucureşti, mai ales că nici cei doi soţi nu au dorit acest lucru.

Previous Story

Brasov: Protest pentru alegeri în două tururi la locale. „La trei luni după tragedia de la #Colectiv, clasa politică încă nu a reparat alegerea primarilor”

Next Story

Aeroportul Brasov: Consiliul Județean merge la Guvern să modifice legea terenului. Crezi că Bucureștiul se va implica în „încurcăturile” de la CJ?