Aeroportul Brasov: Consiliul Județean merge la Guvern să modifice legea terenului. Crezi că Bucureștiul se va implica în „încurcăturile” de la CJ?

Last Updated on februarie 4, 2016 Primăria Brașov și Consiliul Județean au votat ieri câte o hotărâre pentru asocierea în vederea construcției aeroportului. Însă partea cea mai grea acum urmează. Consiliul Județean trebuie să rezolve problema terenului. În acest sens, vicepreședintele Mihail Veștea a fost delegat să meargă la Guvern pentru a-i convinge pe funcționarii de acolo să modifice legea care prevede transferul a 200 de hectare de la Institutul Cartofului.

„Este important acest demers ca să nu avem nicio problemă, pentru ca pe 17 februarie, cînd am programat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, să aprobăm un act normativ prin care să solicităm emiterea unei hotărîri de guvern pentru rectificarea «Legii Aeroportului»“, a spus Claudiu Coman, vicepreședinte CJ, pentru monitorulexpres.ro.

După ce atît CJ, cît şi CL au decis această asociere, administraţia judeţeană trebuie să asigure acum banii pentru reactualizarea documentaţiei PUZ pentru aeroport, revizuirea Studiului de Fezabilitate şi pentru plata contractului de pază.

[ads2]

„Ar mai fi nevoie de patru milioane de lei pentru îndiguirea pîrîului Beselcin, însă această sumă nu am prins-o noi în buget pentru că nu există încă indicatorii economici pentru investiţie. Cînd aceşti indicatori vor fi gata, vom acorda banii necesari din excedentul bugetar pe care îl avem la dispoziţie“, a mai spus Claudiu Coman.

Previous Story

Virusul Zika nu a ajuns la Braşov. Cei doi veniți din Republica Dominicană erau doar răciți

Next Story

Brasov: 14,6 milioane de euro pentru construcția Coresi Avantgarden. Lucrările încep în martie-aprilie 2016