(Last Updated On: February 20, 2016)

În România mare parte din monumentele istorice sunt ignorate, iar acest lucru duce la dispariția lor. Este și cazul turnului bisericii evanghelice fortificate din Rotbav.
Datat în secolul al XIII-lea, turnul bisericii s-a prăbușit aseară, pompierii intervenind pentru înlăturarea pericolului ca şi alte elemente ale clădirii să se prăbuşească, informează monitorulexpres.ro

„Ne-am deplasat la faţa locului şi se intervine pentru înlăturarea pericolului. Nu sunt victime“, a spus purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cpt. Ciprian Sfreja

nbbgaxa758

Potrivit unor localnici, la ora 21.00, ceasul din turn a bătut doar de două ori, apoi s-a prăbuşit. Turnul s-a dărâmat în întregime, până la nivelul zidului bisericii, spre curtea din spate.

[ads2]

Construcția bisericii evanghelice fortificate a început în anul 1250, iar zidul din jurul ei a fost ridicat în secolul XV. În anul 1602, biserica a oferit loc de refugiu sigur generalului Giorgio Basta, fiindcă zidurile ei au rezistat asediului principelui Transilvaniei Gabriel Bathory. În marele incendiu din 1732 cetatea și satul Rotbav au fost arse. Lucrările de restaurare au început în 1738, în urma cărora biserica a fost reconstruită, doar turnul bisericii a păstrat forma originală.