Brașov: Treceri de pietoni în Zig-Zag pentru reducerea accidentelor

Last Updated on februarie 18, 2016 Trecerile de pietoni din oraș au devenit un adevărat pericol pentru brașoveni. De la începutul anului mai multe accidente au avut loc pe treceri, din care patru foarte grave.
Pentru a aduce un plus de siguranță, mai ales pe străzile late din oraș, din primăvară polițiștii vor ca pe străzi trecerile să aibă o porțiune în zig-zag.

Astfel de treceri de pietoni sunt testate în Statele Unite și Marea Britanie și presupun trasarea pe carosabil a unor marcaje de zig zag cu câțiva metri înaintea unor treceri de pietoni. Polițiștii au ajuns la concluzia că șoferii nu au timp să reacționeze când văd semnele de circulație care indică trecerile de pietoni. Astfel ei vor ști din timp că se apropie o trecere de pietoni și pot reduce viteza în siguranță.

bgbggtgtgtgt

14211278291421128301l Zigzag.stripping.P8120023

„Când traversăm strada ne expunem unui pericol. Viaţa noastă poate fi periclitată prin simpla traversare a străzii, care trebuie realizată în ritm vioi, perpendicular pe axul drumului. Traversarea pe trecerea pentru pietoni le conferă prioritate deplină, însă autoturismele sunt compuse din sisteme mecanice, fier şi alte materiale, care pot ceda oricând”, a explicat miercuri, agent şef Laurenţiu Bălan, de la Biroul Poliţiei Rutiere Braşov, pentru rttbrasov.ro

[ads2]

Agentul șef mai atrage atenția și asupra faptului că telefonul ne distrage atenția și nu mai suntem atenți la drum.

„Tehnologia din ziua de astăzi ne-a cam depăşit sau ne-a cam omorât. Nu trebuie să stam cu telefonul la ureche sau să postăm nu ştiu ce mesaje de dragoste pe Facebook sau pe alte reţele de socializare în timp ce noi traversăm strada. Numai în momentul în care văd foarte clar că am posibilitatea să traversez fără nicio problemă, atunci trebuie să fac acest lucru”, a adăugat agent şef Laurenţiu Bălan.

Previous Story

Fashion TV Winter Festival la Brasov. Designeri autohtoni, dar şi creatori străini sau talente aflate la început de drum își vor prezenta colecțiile

Next Story

Brașov: PERICOL în Centrul Istoric! O mare bucată din acoperişul fostului Spital Dermato s-a prăbuşit astăzi pe trotuar