Brașov. Băsescu: Primarii PDL vor câștiga din primul tur! Mă refer aici la Scripcaru…

Last Updated on februarie 8, 2016 Traian Băsescu a comentat recent într-o emisiune televizată situația din noul PNL în care se configurează „echilibrele de putere”. Se pare că există o luptă între vechiul PNL și fostul PDL care va fi tranșată doar prin vot: intern și la alegerile locale și parlamentare.
Potrivit mytex.ro, Băsescu a afirmat că, în ceea ce privește cererea PNL ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, „motivul pentru care liberalii s-au răzgândit nu este unul de bătălie cu PSD ci este unul legat de bătălia internă. Ei știu foarte bine că fostul PDL are mult mai mulți primari bine așezați care vor câștiga din primul tur. Mă refer aici la Scripcaru (primarul Brașovului – n.red), la Falcă  (primarul Aradului – n.red), la primarul de Alba (Mircea Hava – n.red), la primarul de Târgu-Mureș (Dorin Florea – n.red).

Deci, PDL are o pleiadă de primari care vor câștiga într-un singur tur. Deocamdată, doamna Gorghiu vorbește prima și întotdeana Blaga al doilea. La niște rezultate în care foștii PDL-iști ar obține rezultate mai bune, eu știu PDL-ul, să nu credeți că nu ar sări la gâtul vechilor liberali pentru reașezarea echilibrelor de putere în interiorul PNL”.

fefeef

„Și-au dat seama că au o mare problemă”
Băsescu a amintit că „nici un liberal nu a votat împotrivă (făcând referire la Legea alegerilor locale – n.red). Parlamentarii care erau atunci ai Mișcării Populare au votat împotrivă tocmai pentru că nu erau două tururi și pentru că se trecuse, din nou, la alegerea președinților de consilii județene prin negocieri după alegeri.  Liberalii au avut o negociere pe acest vot, au avut președintele Comisiei de Cod Electoral, pe domnul Voicu. Deci, ei știu foarte bine ce au făcut și ce au convenit cu PSD-ul. Acum, însă, și-au dat seama că au o mare problemă: vor fi bătuți! Deci, vechiul PDL va avea rezultate mai bune în alegeri”.

[ads2]

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a spus că nu a ascultat declarația fostului președinte al României, motiv pentru care a afirmat că nu poate comenta. „Nu este o prioritate de-a mea să am discuții legate de subiecte de acest gen, politice”, a declarat Scripcaru.

PNL nu a aprobat candidaturile la primărie lui George Scripcaru și actualului primar din Tărgu Mureș Dorin Florea cei doi candidând cel mai probabil independenți.

Previous Story

Brasov: Două noi ansambluri rezidenţiale aprobate r în Tractorul şi Răcădău

Next Story

Brașov: Profesorul Nicolae Souca nu va fi sancţionat, decizie și a Inspectoratului Școlar Județean