Aeroportul Brașov: 24 de milioane de euro au fost cheltuiți până acum. Vezi aici pe ce

Last Updated on februarie 1, 2016 Marți și miercuri (2-3 februarie) Consiliul local Brașov și Consiliul Județean vor aproba hotărârile care permit asocierea Primăriei și Consiliului Județean pentru finalizarea Aeroportului.
Potrivit Monitorul Expres, hotărârile conțin și sumele aproximative investite la Aeroport: 24 milioane de euro. Din păcate Consiliul Județean nu poate spune exact care este suma fiind nevoie de un audit extern făcut de o firmă de specialitate.

Consiliul Județean spune că cei 24 de milioane de euro au fost folosiți pentru studii de fezabilitate, cheltuieli pentru exproprierea terenurilor necesare construirii pistei de decolare-aterizare, sistematizarea pe verticală a terenului aferent construirii întregului obiectiv şi construirea efectivă a pistei, cu lungimea de 2.820 de metri şi lăţimea de 45 de metri, plus acostamente, care să permită acomodarea aeronavelor de tip Airbus 737, respectiv Boeing 320 și un gard.

[ads2]

Consiliul Județean nu a explicat până acum public de ce a fost nevoie să se plătească sume importante pentru exproprieri când aveau la dispoziție 200 de hectare de teren.

foto: brasovultau.ro
foto: brasovultau.ro

În ceea ce privește gardul, o parte din el a fost deja furat.

Previous Story

RAT Brașov nu mai suportă criticile. Și-au șters pagina de Facebook iar la telefon nu mai primesc reclamații

Next Story

Brasov: Părinții au pictat Secţia copiilor din Spitalul de Pneumoftiziologie. „Avem de gând să continuăm în tot oraşul şi în întreaga ţară, dacă se poate”