Brasov: Medicul Ioan Oprea a fost condus, ieri, pe ultimul drum. „Dacă nu-ţi plac copiii şi dacă nu pui suflet, nu ai reuşit nimic. Ai o senzaţie extraordinară atunci când faci o inimă să bată” spunea medicul într-un interviu

Last Updated on ianuarie 26, 2016 Medicul Ioan Oprea a murit la sfârșitul săptămânii trecute cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de 67 de ani. A fost condus, ieri, pe ultimul drum.
De-a lungul anilor, medicul Ioan Oprea a câştigat recunoştinţa mămicilor, dar şi a micuţilor născuţi prematur cărora mulţi nu le-ar mai fi dat şanse. De altfel, asta i-a şi adus porecla de „Tata Oprea”.

Născut în satul Vişinel ( judeţul Mureş), unde se întorcea cel puţin o dată pe lună, a absolvit Institutul de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, ajungând medic pediatru al Maternităţii Braşov, până la gradul de medic primar, după ce a trecut prin mai multe dispensare comunale.bgbtgtgt

A fost pentru 20 de ani şeful secţiei de neonatologie şi patru ani director al Maternităţii, informează bzb.ro. Blajin şi extrem de pasionat de munca sa, dar la fel de modest, a fost unul dintre cei mai iubiţi medici braşoveni.

[ads2]

 

„Dacă nu-ţi plac copiii şi dacă nu pui suflet, nu ai reuşit nimic. Ai o senzaţie extraordinară atunci când faci o inimă să bată, chiar dacă nimeni nu-i mai dădea şanse”, povestea, într-un interviu, Ioan Oprea, spunând cu modestie că fără echipa din jurul său nu ar fi reuşit să-l salveze pe un băieţel din Săcele, născut la doar 520 de grame, sau alte două fetiţe, ce cântăreau doar 640 de grame şi care veneau să-l viziteze periodic după ce au crescut, alintându-l „Tata Oprea”.

Pereţii cabinetului său şi ai secţiei de neonatologie erau plini de fotografii cu copiii pe care a reuşit să-i salveze. În ultimii ani era şi medic al unui spital privat din Braşov.

Previous Story

CURAJOS ! Un jurnalist din Brașov a plecat în Afganistan, alături de militarii români ai Batalionului 811 Dragonii Transilvani

Next Story

Aeroportul Brașov: Momentul ADEVĂRULUI. Astăzi au loc negocieri iar Consiliul Județean trebuie să prezinte situația reală. Crezi că Primăria va ajea curajul să spună brașovenilor care este situația reală a Aeroportului?