Aeroportul Brasov … mai la vară, mai la anul. George Scripcaru spune că Primăria nu se poate implica deocamdată în construcția Aeroportului. Vezi aici motivele:

Last Updated on ianuarie 21, 2016 George Scripcaru a revenit cu precizări la declarația că municipalitatea poate lua un împrumut pentru construcția Aeroportului. Primăria se poate implica doar dacă este acceptată de Consiliul Județean ca asociat, să se rezolve problema terenului și să se finalizeze documentația pentru a se ști exact cât costă finalizarea lucrărilor.
Vicepreședintele Consiliului Județean Claudiu Coman l-a „liniștit” pe Scripacru dar și pe brașoveni:„Va trebui realizată analiza şi evaluarea. Eu cred că până în luna iunie vom finaliza aceste etape”.
Cum la vară sunt alegeri locale iar candidații au nevoie doar de propagandă cu Aeroportul nu și de ceva concret, iar la toamnă sunt alegeri parlamentare cel mai probabil documentația va fi finalizată la anul.

„Aeroportul se construieşte pe teritoriul oraşului Ghimbav, iar titularul este Consiliul Judeţean. Nu avem cum să alocăm fonduri pentru o investiţie care este realizată de altcineva, iar lucrările nu se fac în Braşov. Municipalitatea şi administraţia judeţeană ar urma să fie asociaţi în acest proiect. Este nevoie ca noi să ştim ce s-a făcut până acum, ce sume s-au investit, ce mai trebuie făcut şi de ce bani este nevoie. În baza acestor date, urmează a stabilită cota parte a municipiului Braşov în această asociere, apoi vom putea să demarăm şi negocierile cu băncile pentru a contracta un împrumut în vederea continuării lucrărilor”, a explicat primarul Braşovului, citat de bzb.ro.

De asemenea, rămâne de clarificat şi problema terenului, respectiv a situaţiei cadastrale a parcelelor. „Trebuie iniţiată o discuţie cu parlamentarii de Braşov şi cu prefectul judeţului, pentru a fi clarificată situaţia juridică a terenului pe care se construieşte aeroportul.

[ads2]

Practic, va trebui schimbată anexa legii ce a fost aprobată anul trecut prin care a fost transferat de la Institutul Cartofului la Consiliul Judeţean terenul pe care se realizează lucrările. De la aprobarea primului act normativ prin care terenul ajungea la administraţia judeţeană, s-au mai produs unele modificări în ceea ce priveşte terenurile, iar acestea nu au fost operate însă de legea de anul trecut. Pentru a se rezolva situaţia, ar fi nevoie de o hotărâre de guvern care să rectifice datele conţinute în lege”, a spus primarul Braşovului.

Previous Story

Accident Brasov: Tânără LOVITĂ pe TRECEREA de PIETONI! Șoferul a fugit de la locul accidentului !

Next Story

Brașovul invadat de ciorile din Sfântu Gheorghe. 25.000 de ciori au fost alungate din orașul vecin