Brasov: Utilaje grele, DISTRUG parcul Ursu din Răcădău. „Este inadmisibil ceea ce se face cu acest parc”

Last Updated on decembrie 4, 2015 Scandal în Răcădău după ce Direcția Tehnică a avizat construirea de parcări pe spațiul verde din parcul „Ursu” din Răcădău. Cetățenii din zonă acuză un club de fitness că ar fi vrut să-și facă parcare pe spațiul verde.

Unul dintre cetăţenii din cartierul Valea Cetăţii a sesizat la Primăria Braşov că pe strada Măceşului, în zona „Ursu“ utilaje ale firmei de construcţii Vectra (care are contract de întreţinere a drumurilor cu Municipalitatea) au început o serie de lucrări care distrug o parte din zona verde.

gegege

„La solicitarea noastră, firma de construcţii nu a putut prezenta Autorizaţia de construire. De asemenea, nu exista nici un panou de identificare şi descriere a lucrării, conform legii. Distrugerea zonelor verzi este interzisă prin lege. Construirea în parcuri (în zone verzi) este strict interzisă. Este inadmisibil ceea ce se face cu acest parc“, a scris braşoveanul în sesizarea sa, cerînd Primăriei să ia măsuri pentru oprirea lucrărilor, informează Monitorul Expres.

„Investiţia nu foloseşte, de altfel, decît unui investitor privat – cel care a construit centrul de fitness de la complexul Ursu, în zonă fiind un excedent de locuri de parcare pentru cei care locuiesc aici“, mai scrie în sesizarea trimisă la Primărie, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu.

[ads2]

Informați că este scandal în Răcădău, cei de la Direcția Tehnică au „reevaluat” de urgență situația și a oprit lucrările. Nu se știe dacă definitiv sau doar temporar, până se liniștesc lucrurile.

Purtătorul de cuvînt al Primăriei, Sorin Toarcea, a confirmat că, într-adevăr, intervenţiile vizau amenajarea unor locuri de parcare, în urma unor cereri venite tot de la localnicii din zonă, însă suprafaţa afectată de aceste locuri era doar în parte pe spaţiul verde.

„Este vorba despre 24 de locuri de parcare, în parte pe spaţiul verde, în parte pe zona adiacentă. Iniţial, a existat o cerere pentru amenajarea acestor locuri, însă în urma sesizării primite, Direcţia Tehnică a Primăriei a reevaluat situaţia şi a luat decizia de a opri lucrările şi a aduce zona la starea iniţială“, a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Deci, cine a luat șpagă pentru locurile de parcare?

Previous Story

Brasov: Avem „Gardă” la Cetatea Fagarasului

Next Story

Brasov: 5 milioane de euro pentru restaurarea Cetăţii Râşnovului, fonduri europene