Brasov: Avem „Gardă” la Cetatea Fagarasului

Last Updated on decembrie 4, 2015

Cetatea Făgăraşului este păzită, oficial, începând de marţi, 1 decembrie, de zece pedestrași înarmați. Garda Cetăţii a fost constituită printr-o hotărâre a Consiliului Local Făgăraş, întrunit în şedinţă solemnă de Ziua României, în Sala Tronului din Cetatea Făgăraşului.

„Străjerii din Garda castelului vor reprezenta un alt punct de atracție pentru turiştii care vizitează Făgărașul”- a declarat primarul Sorin Mănduc, inițiatorul proiectului, citat de bzf.ro. Îmbrăcaţi în armuri de secol XVII, soldații vor desfășura ceremonialul schimbului de gardă, în zilele de sâmbătă și duminică, la ora 12.00.

uyuy

vfvfvf

După cetățile din Alba-Iulia și Sighișoara, Făgărașul devine astfel al treilea edificiu, din cele șapte cetăți transilvane, care deține o gardă de străjeri.

[ads2]

Este vital să reconstituim astfel de elemente de atracție turistică. Sunt simboluri ale Făgărașului. Garda Cetății, temnița din perioada comunistă, Fecioara de fier, chiar și lebedele de pe lac sunt elemente care fac parte din istoria Cetății. Misiunea noastră e să le oferim turiștilor istoria din Cetate, fie prin povești, fie prin expoziții sau butaforie, fie prin personaje vii. Unele există deja, altele le vom împlini în anii următori” a declarat Sorin Mănduc.

Previous Story

Terapia senzorială a devenit posibilă şi la Braşov

Next Story

Brasov: Utilaje grele, DISTRUG parcul Ursu din Răcădău. „Este inadmisibil ceea ce se face cu acest parc”