Terapia senzorială a devenit posibilă şi la Braşov

Last Updated on decembrie 4, 2015

Persoanele cu autism din municipiul Braşov au o şansă în plus să-şi recapete simţul auditiv, vizual, olfactiv sau tactil cu ajutorul unei camere senzoriale inaugurate ieri de către Asociaţia „Copiii de Cristal”

„Ani de zile, camera senzorială a fost un vis pentru noi. Am avut ocazia să văd întâi în străinătate, în filme documentare, apoi în centre din ţară astfel de camere. Am putut vedea cât de multe se pot face cu dotările adecvate în privinţa stimulării senzoriale sau a desensibilizării nu doar la copilul cu autism, ci şi în cazul altor tulburări neuropsihice. Astăzi, visul nostru a devenit realitate. Iar pentru asta, mulţumim tuturor celor care au contribuit cu donaţiile lor la amenajarea şi dotarea camerei”, a declarat Gabriela Plopeanu, preşedintele Asociaţiei „Copiii de Cristal”, citată de bzb.ro

uyuy

În camera senzorială se vor desfăşura activităţi care vor stimula simţurile persoanelor cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice. „Cu o telecomandă, copilul îşi poate alege singur atât culorile, cât şi toate combinaţiile de culori ale acestei perdele luminoase. De asemenea, el poate să îşi facă propriile combinaţii”, a explicat Simona Voinicu, coordonator Terapie ABA în cadrul Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

[ads2]

Camera are un proiector de efecte, lumini cu aprindere intermitentă, o coloană de apă cu bule de aer, oglinzi care nu se sparg, instrumente muzicale şi un traseu psihomotric. Atmosfera specifică din cameră este întreţinută cu muzică de relaxare, sunete din natură şi diverse arome care stimulează beneficiarul olfactiv.

Rezultatele de până acum din alte părţi unde aceste camere senzoriale sunt funcţionale de mai multă vreme spun că 47% din cazurile diagnosticate cu autism se pot recupera prin terapie adecvată

Previous Story

Brasov: Modaromul se schimbă în 2016. Va avea „Braşovenii”

Next Story

Brasov: Avem „Gardă” la Cetatea Fagarasului