Explozie Brasov: ISU a constatat nereguli grave la fabrica de paine la un control din noiembrie 2013. De ce nu a fost inchisa fabrica pana la remedierea neregulilor? De ce o astfel de bomba a fost lasata sa explodeze?

Last Updated on noiembrie 7, 2015 ISU Brașov spune că a găsit numeroase nereguli la fabrica 7 Spice care deține moara la care a avut loc explozia. Nu este clar de ce moara nu a fost închisă până la remedierea neregulilorfoarte grave constatate.

Purtătorul de cuvant al ISU Brașov, Ciprian Sfreja, a dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că, în noiembrie 2013, societatea care deține fabrica a fost amendată cu 2.000 de lei, după ce ISU a constatat că personalul nu era instruit PSI, un depozit de 600 mp nu avea instalație de detecție și stingere a incendiului, hidrantul din silozul de făină de la Brutăria 1 avea o presiune a apei prea mică pentru intervenția pompierilor, nu erau detectoare de gaze în toate încăperile si nu exista un serviciu privat PSI, avizat de ISU. Apoi, unul din spațiile nou amenajate nu primise, încă, autorizație de functionare PSI. În decembrie, anul acesta, era planificat un nou control.

Reprezentanții societății care deține fabrica – SC Șapte Spice SA – susțin că instalațiile lor sunt în regulă și vina ar aparține angajaților care au folosit foc deschis într-o zonă periculoasă. Inspecția Muncii a declanșat un control și a transmis că bărbatul decedat avea 31 de ani și lucra ca operator siloz.

[ads2]

Mytex.ro citează surse din fbarică potrivit cărora la locul deflagrației de pe strada Avram Iancu, la fabrica de pâine Vel Pitar, s-ar fi găsit două mucuri de țigară (informație neconfirmată de autorități totuși), fumatul fiind interzis în acel loc plin de făină (care poate deveni o bombă în preajma unei surse de foc).

Previous Story

Explozie Brasov: Un angajat al fabricii de paine a decedat vineri dimineata. „O explozie de a duduit blocul pur si simplu”

Next Story

Brasov: Iulia Ganea a fost operata pe creier, dar e tot in stare grava si are nevoie de ajutorul tau