Brasov: Victor Ponta isi bate joc de medicii si asistentele din oras si îi obliga sa ia banii de la medicamente, materiale sanitare sau hrana bolnavilor

Last Updated on octombrie 22, 2015  

veeewww

Victor Ponta a anunțat, mândru român, ca vă mări salariile medicilor și asistentelor cu 25% începând cu 1 octombrie 2015. Pentru a arăta că este serios a dat și o Ordonanță de Urgență în acest sens. Pentru a arăta că este total neserios și totul va fi o țeapă, a uitat să publice normele metodologice de aplicare a acestei ordonanțe.

În acest caz, medicii și asistentele nu pot primi mărirea de salarii decât dacă vor lua bani de la alte capitole bugetare: medicamente, materiale sanitare sau hrana bolnavilor.

„Nu ştiu dacă suma acordată la rectificare acoperă salariile. Dacă nu e de ajuns, va fi o problemă pe care eu am ridicat-o în atenţia opiniei publice şi oficialităţilor, pentru că managerii de spitale vor fi nevoiţi să ia bani din altă parte pentru a acoperi creşterea salarială, spre exemplu, de la medicamente, materiale sanitare sau hrană”, a explicat astăzi, dr. Marius Neculoiu, senator PNL, pentru rttbrasov.ro.

Pentru a nu fi nevoiţi să treacă la astfel de decizii, managerii de spitale ar trebui să încheie contracte suplimentare cu Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate. Pentru acest lucru ar trebui ca normele de aplicare a Ordonanţei de Guvern să fie publicate cât mai repede.

[ads2]

„Vom vedea exact cum vor fi normele metodologice de implementare a acestei ordonanţe. Guvernul Ponta va stabili nişte norme, astfel încât Casele de Asigurări să facă contracte suplimentare cu spitalele.

Ca să acoperi în mod legal această creştere, trebuie ridicat tariful pe caz ponderat şi făcut un act adiţional la contractul spitalelor cu CJAS”, a adăugat astăzi, senatorul PNL.

Primele salarii mărite pentru luna octombrie vor trebui achitate începând cu 5 noiembrie. Peste 200.000 de angajaţi din sistemul medical vor primi salarii majorate cu 25%.

Previous Story

Fost deputat PNL de Brasov acuzat de Crime Impotriva Umanitatii ! Parchetul i-a cerut lui Iohannis aviz pentru urmarirea penala

Next Story

Brasov: Tex Fm se alatura Campaniei de sustinere si strangere de fonduri „Orice pentru viata Iuliei”!