Fost deputat PNL de Brasov acuzat de Crime Impotriva Umanitatii ! Parchetul i-a cerut lui Iohannis aviz pentru urmarirea penala

Last Updated on octombrie 22, 2015 Parchetul a cerut președintelui Klaus Iohannis aviz pentru declanșarea cererii de urmărire penală față de Petre Roman, fost deputat de Brașov din partea Partidului Național Liberal pentru săvârșirea de infracțiunii contra umanității. Petre Roman a fost ales deputat în colegiul uninominal nr 8 din Brașov și și-a pierdut mandatul în februarie 2015 pentru că a fost declarat incompatibil.

Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat președintelui Klaus Iohannis aviz și pentru Victor Atanasie Stănculescu și Gelu Voican Voiculescu pentru a fi cercetați în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990,deoarece erau miniștri în acea perioadă în Guvernul Petre Roman.

Procurorii militari au dispus schimbarea încadrării juridice și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității, constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, din dimineața zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei, precum și vătămarea corporală și lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane în zilele de 14 și 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanșat de către muncitori din unele centre industriale și bazine carbonifere din țară.

[ads2]

“În perioada următoare, vor fi audiate persoanele față de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității prev. de 439 lit. a, g și j din Codul penal și care la data evenimentelor dețineau funcții de conducere la nivelul structurilor civile și militare ale statului, precum și în cadrul unor unități economice”, a anunțat Parchetul General.

Până în prezent, în acest dosar au fost puși sub acuzare fostul președinte Ion Iliescu, fostul director SRI Virgil Măgureanu, amiralul în rezervă Emil “Cico” Dumitrescu și Cazimir Ionescu.

Previous Story

(Video) Produs la Brasov: Elicopterul Puma Naval, un spion al marilor 100% românesc

Next Story

Brasov: Victor Ponta isi bate joc de medicii si asistentele din oras si îi obliga sa ia banii de la medicamente, materiale sanitare sau hrana bolnavilor